Åklagare Hanna Cardell. Arkivbild.
Åklagare Hanna Cardell. Arkivbild. - Foto: Mikaela Landeström/TT

Över 20 misstänkta i utredning om pojkmord

Utredningen av kidnappningarna och morden på två 14-åriga pojkar växer allt mer. Över 20 personer är nu misstänkta för någon form av inblandning, rapporterar P4 Jönköping. En del av dem uppges ha koppling till gängkriminalitet.


— Det är en jätteomfattande utredning med många personer som är misstänkta och det kommer dröja ytterligare ett antal månader innan vi kommer kunna väcka åtal, säger åklagare Hanna Cardell till radion.

Hon kan inte utesluta att fler gripanden kan komma att ske.

Det var i juli som den ena av pojkarna hittades död i Nynäshamn söder om Stockholm. Kvarlevorna efter den andre pojken hittades i Upplands-Bro norr om huvudstaden i slutet av augusti. Båda pojkarna hade försvunnit från HVB-hem i Nyköping och fallen misstänks enligt åklagaren höra ihop och ha koppling till nätverkskriminalitet.

En central person i utredningen är en 31-årig man, som i början av november häktades i sin frånvaro misstänkt för två fall av mord och människorov. Mannen, som ska befinna sig utomlands, nekar till alla anklagelser, säger hans försvarare till P4 Jönköping.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!