- Foto: Pexels

Telia-strul skapar pizza-panik – går inte att ringa till pizzerior: "Förjävligt"

Den 1 januari är nationella pizza dagen. Men under nyårsdagen har Telia haft en driftstörning som har gör att flera inte kan ringa till pizzeriorna.


Den stora pizzadagen är här. Den 1 januari är internationella pizzadagen och i dag säljs som flest pizzor runt om i Sverige. Vilket flera krögare har laddat upp för. 

Här är världens bästa pizzerior 2023

Vinnarna utsedda – här görs världens godaste pizza

Pizza-panik – fick skicka hem personal

Men i år är det pizza-panik eftersom Telia har problem med sitt nät och kunder inte kan ringa till pizzeriorna, vilket Aftonbladet var först att rapportera om. För att säkra sin pizza i dag får man åka till pizzerian och beställa.

– Hittills har vi haft totalt fyra kunder. Hur kan det vara just i dag? Det är förjävligt – så ska det inte vara. Det står ju till och med i almanackan att det är pizzans nationaldag, säger Moses Ergul som driver Stockholmsvägens Restaurang & Pizzeria, till Aftonbladet.

Ergul berättar att de i vanliga fall brukar sälja upp mot 300 pizzor på nyårsdagen.

– 95 procent ringer till oss. Jag tvingas skicka hem personal nu, säger Ergul.

Kaos inne på Systembolaget: "Lämnade butiken"

Telias störning orsakar pizza-problem

Just nu har Telia en störning på grund av kabelfel som kan orsaka svårigheterna att ringa. 

– Alla vill ha sin pizza. Men ingen får den, förutom de som kommer dit fysiskt. Telia har problem med nätet för sina mobila växlar. Det finns nog många som har blivit helt frustrerade, säger Loui Balko, egenföretagare som sköter cirka 100 pizzeriors hemsidor, till Aftonbladet.

Här börjar Pizza Hut sälja pizza toppad med ormkött: "Lite som kyckling"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!