Frågan om vem som hade rätt till hunden fick avgöras i rätten. Arkivbild. Hunden på bilden har ingenting med händelsen att göra.
Frågan om vem som hade rätt till hunden fick avgöras i rätten. Arkivbild. Hunden på bilden har ingenting med händelsen att göra. - Foto: Janerik Henriksson/TT

Vägrade lämna tillbaka hund – får ersättning

En kvinna i Skåne hade varit fodervärd åt en avelshund i två år, men när det var dags att lämna tillbaka den till ägaren vägrade hon. Efter en uppgörelse i domstol har nu parterna enats och hunden ska överlämnas till ägaren, på neutral plats.


Ägaren anmälde kvinnan, och frågan om vem som egentligen har rätt till hunden har nu avgjorts vid Ystads tingsrätt, rapporterar Ystads Allehanda.

Kvinnans argument var att det i avtalet mellan henne och ägaren inte nämndes något om ett återlämnade av hunden och att den enligt "kutym" efter ett antal kullar och år övergår i fodervärdens ägo.

Men i rätten enades parterna om en uppgörelse som innebär att kvinnan ska lämna tillbaka hunden till ägaren, och att ägaren i sin tur ska betala 25 000 kronor till kvinnan i ersättning.

Överlämnandet ska, som en del av uppgörelsen, ske hos en veterinär som ska undersöka att det verkligen är rätt hund och att den inte är kastrerad.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!