Genrebilder.
Genrebilder. - Foto: Tim Aro/SvD/TT/Fredrik Sandberg/TT

SL delar ut 200 000 gratis kort – här är villkoren

I början av året kommer alla mellan 12 och 18 år i Stockholms län få en lovbiljett av SL. Biljetten är personlig och kommer gälla på alla skollov hela året.


Under januari och februari månad kommer alla som är födda mellan 2006 och 2012 och är folkbokförda i Stockholms län få hem en personlig värdekod. Koden går sedan att omvandla till lovbiljetter.

– Värdekoden som kommer i brevlådan är personlig och har redan börjat skickas ut. Den gör att du kan ladda ner din biljett på SL-kortet eller i SL-appen, så håll utkik de närmaste veckorna, säger Natalie Nordenswan, presskommunikatör på SL till Dagens Nyheter.

SL-kortet blir dyrare – knepet ger dig billigare biljett

Biljetten är personlig och får inte lånas ut

Lovbiljetten kommer att gälla under alla skollov och aktiveras automatiskt. Resenären får själv välja om man vill ha den på mobilen eller som ett fysiskt kort. Biljetten är personlig och får inte lånas ut.

– Totalt är det 200 000 brev som skickas ut och det kan ta lite tid. Alla får inte brevet samtidigt. Men lagom till sportlovet, senast den 20 februari, borde det ha kommit fram. Om du inte har fått brevet före det så kontakta SL:s kundtjänst, säger Natalie Nordenswan till Dagens Nyheter.

SL:s meddelandemiss: "Har SL börjat erbjuda tidsresor...?"

När gäller SL:s lovbiljett?

  • Sportlovet: 24 februari–3 mars
  • Påsklovet: 23 mars–7 april 
  • Sommarlovet: 5 juni–27 augusti
  • Höstlovet/Läslovet: 26 oktober–3 november
  • Jullovet: 17 december 2024–12 januari
SL
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!