Mannen träffade fyra personer när han kastade avföringen.
Mannen träffade fyra personer när han kastade avföringen. - Foto: Polisen.

Man kastade bajs på Spotifys kontor – träffade vakter

En man åtalas efter att ha kastat avföring inne på Spotifys kontor. Han ska ha träffat fyra personer, inklusive en vakt som säger att hon träffades i ansiktet och i håret.


Under tisdagen den 30 januari steg en tysk man in på Spotifys kontor på Regeringsgatan i Stockholm. Mannen var på besök i Sverige. Med sig hade han ett glas med avföring utspätt med vatten. Väl framme vid receptionen ler mannen och kastar innehållet över receptionsdisken och de som sitter bakom.

Enligt Expressen ska mannen ha sagt i polisförhör att "algoritmerna, det vill säga spellistorna från streamingtjänsterna, förstör mitt liv". Mannen ska ha sagt att han var deprimerad och "inte kunde tänka längre". Trots detta har mannen uppgett att han inte har besökt psykiatrin. 

Bandet som lurade Spotify – tjänade hundratusentals kronor

"Det är inte bara Spotify"

– Det är inte bara Spotify utan det är den hela digitala infrastrukturen. Det finns ingen konkurrens. Apple och Google är involverade i detta också, säger mannen enligt Expressen.

Okänd svensk låt på Spotifys topplista – misstänkt streamfusk

Avföringen träffade fyra personer

Mannen åtalas för ofredande mot de fyra personer som träffades av avföringen och skadegörelse mot Spotify AB. En av de som träffades var en säkerhetsvakt som satt bakom disken. Hon berättar att hon träffades av avföringen i bland annat ansiktet och i håret. 

– I håret, i ansiktet, och på mina jobbkläder. Mina privata Airpods låg på bordet och även datorn som tillhör Spotify. Fick även avföring på min privata mobiltelefon, säger hon till Expressen. 

Lösenord till Facebook och Netflix läckta – så skyddar du dig

Utmaningen i Melodifesitvalen 2024: "Hoppas inte tittarna märker..."

Foto: Polisen.
Foto: Polisen
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!