Lidl släpper en ny klädkollektion.
Lidl släpper en ny klädkollektion. - Foto: Jessica Gow/TT/Christine Olsson/TT

Lidl släpper unik klädkollektion – gjord på kaffesump

Den 5 februari släppte matvarujätten Lidl en ny klädkollektion, inriktad på sport. Kläderna är skapade i ett helt unikt material. Lidls kollektioner brukar vara väldigt populära och sälja slut fort.


Nyheter24 har tidigare skrivit om Lidl och deras klädkollektioner, som de släpper med jämna mellanrum. Nu har det blivit dags igen för matvarujätten att lansera en klädkollektion.

Lidl släpper ny klädkollektion – förväntas bli kaos: "Häng på låset"

Lidl släpper sportkollektion

Men denna gång är det inte en kollektion i Lidls signaturfärger, utan en slags sportkollektion i basfärger som grått, svart och blått.

Lidl kommer bland annat sälja hoodies, mjukisbyxor och funktionstights. Men det som gör denna kollektion extra speciell är vad kläderna är tillverkade av.

Kunderna rasar över Lidls nya förpackningar: "Korkat"

Kläderna är gjorde av kaffesump

Kollektionen som Lidl släpper är nämligen gjord på kaffesump. 

"Kaffesump i kläder kan låta speciellt – men faktum är att med hjälp av kaffesumpen har kläderna en naturlig lukt- och fukthämmande effekt samt skyddar från UV-strålning", skriver Lidls presschef Nahir Aslan i ett mejl till Nyheter24.

Kollektionen finns exklusivt i butikerna från den 5 februari och veckan ut.

"Var tidigt ute"

Lidls tidigare kollektioner har sålt slut fort. Om man ska ha chansen att lägga vantarna på ett klädesplagg i denna kollektion bör man vara ute i god tid, menar Lidls hållbarhetschef Anneli Bylund.

– Om man vill vara säker på att kunna lägga vantarna på kläder som är tänjer gränser för hur klädesplagg kan produceras – så bör man nog vara tidigt ute, säger hon till Nyheter24.

Läs fler nyheter om Lidl här:

Man i 20-årsåldern stal glass från Lidl – döms till fängelse

Lidl hyllas efter grova skämtet om Love is blind-Christofer

Skräckupptäckten på Lidl – gurkorna var fyllda av larver: "Förskräckt"

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!