Det finska märket Iittala byter logga och det ikoniska klistermärket försvinner.
Det finska märket Iittala byter logga och det ikoniska klistermärket försvinner. - Foto: Roland Magnusson/Alamy/STELLA Pictures & FinPics/Alamy/STELLA Pictures.

Iittalas klistermärke försvinner – kunderna rasar: "Hemskt"

Det ikoniska klistermärket som följer med när man köper produkter från det finska märket Iittala kommer nu att försvinna. Iittala vill nämligen förnya sitt varumärke.


Det finska inredningsmärket Iittala ändrar sin ikoniska logga i samband med en varumärkesförnyelse. På sociala medier visar de upp den nya loggan – och många är upprörda.

Tidigare har Iittala-produkter prytts av ett litet klistermärke med en röd prick med ett vitt i på. 

En ljuslykta med det klassiska klistermärket. Foto: Dan Hansson/SvD/TT.

Varumärkesförnyelsen syftar till att lyfta fram grunden i Iittalas produktion, enligt Iittalas kreativa chef Janni Vepsäläinen. För Yle berättar han den nya basfärgen, som är ljusgul, efterliknar den glöd som kommer av smält glas som lyser. 

Missnöjda kunderna: "Den värsta varumärkesändringen i historien"

På sociala medier är kunderna upprörda. En person på Instagram skriver att "Iittala brukade vara ett starkt och erkänt märke". En annan skriver att "Det här måste vara den värsta varumärkesändringen i historien". Ytterligare en missnöjd kund skriver att den nya loggan ser hemsk ut.

Skärmavbild från Iittalas Instagram @iittala.

Läs mer nyheter från Nyheter24 här:

Eurovision-bidraget skapar kaos bland tittarna: "Inte hennes fel"

Frågan alla ställer sig – vad är egentligen skillnaden mellan OLW och Estrella?

Systembolaget fördubblar vinsten: Så handlar svenskarna

Storbanken: Nu stiger inflationen igen

Senaste nytt

Netanyahu föreslår plan för Gaza efter kriget

Rekordhögt fusk med bostadsbidrag

Skenskilsmässor där ena parten folkbokför sig på annan adress för att kunna få bidrag – eller så fortsätter den boende ta emot bostadsbidrag trots att man befinner sig utomlands. Nu anmäls fler för fusk med bostadsbidraget. Förra året utredde försäkringskassan nära 4 000 fall av misstänkt fusk – som ledde till 917 polisanmälningar – ett rekord, rapporterar Hem och Hyra.

Fulspel och rackartyg: Swedbank mot 30 miljarder i böter

Swedbank åkte fast i Sveriges största penningtvätthärva. Efter fem år ska ärendet upp i amerikanska domstolar, och det kan kosta banken många miljarder. – Swedbank har lyckats bryta mot den amerikanska korruptionslagstiftningen, penningtvättlagstiftningen som sanktionslagstiftningen, säger advokaten Peter Utterström.

Lurade på både pengar och startplats – Bedrägerier ökar kring Vasaloppet

Vasaloppet varnar för nätbedrägerier i samband med anmälan till loppet. – Man ska tänka till en extra gång innan man skickar några pengar, säger arrangemangschef Magnus Locken.

Sena listan: Här är Sveriges mest försenade avgångar 2023

SJ har mött mycket kritik för tågtrafikens förseningar, som har grundats i allt från spårfel, trafikfel och väder. Här kommer listan på de mest försenade avgångarna i Sverige under 2023.

Apoteksjätten Apotea stäms – krävs på 300 000

Fackförbundet Unionen stämmer Apotea i Arbetsdomstolen och kräver dem samtidigt på 300 000 kronor i skadestånd.