Det finska märket Iittala byter logga och det ikoniska klistermärket försvinner.
Det finska märket Iittala byter logga och det ikoniska klistermärket försvinner. - Foto: Roland Magnusson/Alamy/STELLA Pictures & FinPics/Alamy/STELLA Pictures.

Iittalas klistermärke försvinner – kunderna rasar: "Hemskt"

Det ikoniska klistermärket som följer med när man köper produkter från det finska märket Iittala kommer nu att försvinna. Iittala vill nämligen förnya sitt varumärke.


Det finska inredningsmärket Iittala ändrar sin ikoniska logga i samband med en varumärkesförnyelse. På sociala medier visar de upp den nya loggan – och många är upprörda.

Tidigare har Iittala-produkter prytts av ett litet klistermärke med en röd prick med ett vitt i på. 

En ljuslykta med det klassiska klistermärket. Foto: Dan Hansson/SvD/TT.

Varumärkesförnyelsen syftar till att lyfta fram grunden i Iittalas produktion, enligt Iittalas kreativa chef Janni Vepsäläinen. För Yle berättar han den nya basfärgen, som är ljusgul, efterliknar den glöd som kommer av smält glas som lyser. 

Missnöjda kunderna: "Den värsta varumärkesändringen i historien"

På sociala medier är kunderna upprörda. En person på Instagram skriver att "Iittala brukade vara ett starkt och erkänt märke". En annan skriver att "Det här måste vara den värsta varumärkesändringen i historien". Ytterligare en missnöjd kund skriver att den nya loggan ser hemsk ut.

Skärmavbild från Iittalas Instagram @iittala.

Läs mer nyheter från Nyheter24 här:

Eurovision-bidraget skapar kaos bland tittarna: "Inte hennes fel"

Frågan alla ställer sig – vad är egentligen skillnaden mellan OLW och Estrella?

Systembolaget fördubblar vinsten: Så handlar svenskarna

Storbanken: Nu stiger inflationen igen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Börsen väntas vända upp

Morgonens nyheter 22 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Embracer delas upp i tre bolag

Spelutvecklaren Embracer ska delas upp i tre separata noterade bolag på Stockholmsbörsen, föreslår styrelsen enligt ett pressmeddelande.

Efter Børsenbranden – brandmännen snart klara

1 timme sedan
Räddningstjänsten i Köpenhamn är på väg att packa ihop och avsluta sitt arbete vid Børsen. Det säger beredskapschef Jakob Vedsted Andersen under en pressträff på måndagsmorgonen.

Frågetecknen hopar sig kring Tesla

1 timme sedan
Massuppsägningar, usla försäljningssiffror och konkurrens från kinesiska uppstickare. Teslas problem har flockat sig inför stundande delårsrapport. En av utmaningarna delar man dock med hela elbilsbranschen.

Ja till tuffare tag mot gängen i Ecuador

1 timme sedan
Väljarna i Ecuador har med klar majoritet röstat ja till tuffare tag mot de kriminella gängen, enligt landets valmyndighet som hänvisar till en preliminär rösträkning.