Martin Melin år en rejäl släng av sleven efter beslutet att upprätta visitationszoner.
Martin Melin år en rejäl släng av sleven efter beslutet att upprätta visitationszoner. - Foto: Stella Pictures & Christine Olsson/TT

Följarna rasar på Martin Melin: ”Så patetisk”

Under torsdagen meddelade regeringen att visitationszoner ska införas från och med den 28 mars. I ett inlägg på Instagram delar Martin Melin sina åsikter, något som skapar starka reaktioner hos följarna.


Under torsdagen kallade regeringen till presskonferens där man meddelade att man är nu är klar med det omdiskuterade lagförslaget om säkerhetszoner, även kallade visitationszoner. 

Kriminologen om att införa visitationszoner: "Skadar polisen"

Martin Melin: "Många gängkriminella bär guccikopiakepsar"

Enligt regeringen ska dessa zoner aktiveras från och med den 28 mars och ger då polisen möjlighet till att visitera medborgare utan brottsmisstanke, i ett försök att stoppa en eventuellt påtaglig risk för våld och sprängningar. 

En som medverkade på regeringens presskonferens var den före detta Robinson-vinnaren och numera Liberala riksdagsmannen Martin Melin.

– Alla som går runt med guccikopiakepsar är inte gängkriminella, men många gängkriminella bär guccikopiakepsar. Olika grupperingar har en viss stil och det kan ändras. men poliserna i området kan mycket väl berätta vilka märken man bär där, sa han då.

Detta är visitationszoner

Martin Melin delar inlägg på Instagram: "Obegripligt"

I en video på Instagram har Melin delat sitt framträdande från presskonferensen och han passar då på att förtydliga sin åsikt.

”Det var pressträff idag för regeringens förslag om visitationszoner. Ett lagförslag som jag tycker analyseras och kritiseras på ett mycket märkligt sätt. I princip menar kritikerna på att poliserna i yttre tjänst kommer missbruka lagen och passa på att trakassera ungdomar. Det är i min värld en sorglig bild av svensk polis och jag kan bara beklaga att vissa har den bilden. I så fall är det inte lagen det är fel på utan vår svenska poliskår och förtroendet för den. Dessutom verkar vissa ha snurrat in på hur polisen ska välja ut vilka som ska visiteras. Om det ska handla om vilka kläder vissa personer bär. Obegripligt. Det handlar om erfarenhet, god kännedom och underrättelse.”, skriver Melin.

Ökända brottslingarna som släppts fria – så lever de i dag: ”Jobbar inom kyrkan"

Följarna rasar mot Martin Melins inlägg: "En parodi"

Många av följarna är dock av en annan uppfattning och är inte rädda för att svinga med sleven mot Martin Melin och regeringens beslut. Andra förhåller sig med en lugnare ton.

"Vad är det förebyggande arbetet? Mer resurser till skolan och socialtjänsten? Fritidsgårdar?", undrar en person.

"Du är så patetisk och riktigt löjlig. Din retorik är en parodi. Det handlar inte om att man överhuvudtaget kommer på tanken att kunna kroppsvisitera och topsa vem som helst utan att det föreligger något brott. Vad är nästa steg? Du är väl inte så naiv att du tror att östermalmsdamer i päls kommer att bli kroppsvisiterade. Och jo, det finns poliser som inte borde vara poliser. Poliser som inte utan se bortom språk, härkomst och miljö.", skriver en annan.

”Kan vi inte visitera alla som går in i riksdagens kammare också, det hittades ju droger på riksdagens toaletter..”, undrar en tredje.

Så lever Sveriges farligaste kvinnor – en dag på anstalten Hinseberg

Foto: Skärmavbild Instagram/themartinmelin

Men det finns även de som håller med Melin och regeringens beslut om att införa visitationszoner. 

"Äntligen en politiker som vågar tala i klarspråk. Du har helt rätt i ALLT du säger", skriver en följare till Melins video.

”Du går från klarhet till klarhet! Ett av dina bästa tal hittills. Rakt och tydligt och utan att staka dig. O ja till visitationszoner”, skriver en annan.

Advokat tände eld på möbelbutik, gym och spa – döms till långt fängelsestraff

Foto: Skärmavbild Instagram/themartinmelin
Foto: Skärmavbild Instagram/themartinmelin


/
/
Lag
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flera utredningar på kritiserad anstalt

Polisen rapporterar om farligt föremål, Lund

"Kontroll av föremål i centrala Lund", skriver polisen på sin hemsida.

Uppgifter: Hundratals kroppar i massgrav i Gaza

Närmare 200 kroppar uppges ha hittats nedgrävda vid Khan Yunis-sjukhuset Nasser sedan Israels styrkor lämnat staden, som är Gazaremsans näst största. Arbetet med att gräva fram kvarlevor väntas ta flera dagar.

Nytt robottest från Nordkorea mot Japan

Nordkorea har avlossat en ballistisk robot, uppger sydkoreanska och japanska myndigheter.

Polisen i Norrköping rapporterar om trafikolycka

"Olycka på Lidövägen", skriver polisen på sin hemsida.

Börsen väntas vända upp

1 timme sedan
Stockholmsbörsen ser ut att vända upp efter fredagens nedgång, indikerar förhandeln på bland annat IG Markets.