Lunds tingsrätt ville att föräldrarna till den misshandlade flickan skulle genomgå rättspsykiatriska undersökningar. Arkivbild.
Lunds tingsrätt ville att föräldrarna till den misshandlade flickan skulle genomgå rättspsykiatriska undersökningar. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Mamman i ättiksfallet inte psykiskt sjuk

Den inlåsta, svältande och misshandlade flickan i Eslöv dök upp på sjukhus med en magsäck förstörd av ättika. Föräldrarna står åtalade och riskerar fängelse om de anses skyldiga. En rättspsykiatrisk undersökning visar att mamman inte lider av en allvarlig psykisk störning.


Enligt undersökningen var kvinnan vare sig psykiskt sjuk vid tiden för de gärningar som hon åtalats för eller när undersökningen genomfördes.

Den i dag sjuåriga flickan har enligt åtalet utsatts för bland annat synnerligen grov misshandel. Föräldrarna har nekat till varenda åtalspunkt – men åklagaren vill att de döms till mer än tio års fängelse.

Lunds tingsrätt anser att bevisningen mot föräldrarna är helt eller delvis övertygande när det gäller flera av åtalspunkterna, men ville före avkunnande av dom att båda skulle genomgå rättspsykiatriska undersökningar.

Pappans psykiska status har också undersökts. Inte heller han anses lida av en allvarlig psykisk störning.

Rättad: I en tidigare version uppgavs en felaktig uppgift om mammans psykiska status.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!