Flera personer har förts till sjukhus efter en olycka. Arkivbild.
Flera personer har förts till sjukhus efter en olycka. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Barn till sjukhus efter krock söder om Torsby – E45 avstängd

Flera personer, däribland barn, har förts till sjukhus efter att två bilar krockat söder om Torsby i Värmland på väg E45. Totalt sex personer färdades i bilarna. I en av bilarna satt en barnfamilj.


En av bilarna började brinna efter krocken. Flera ambulanser och ambulanshelikopter kallades till platsen och vägen var på lördagsmorgonen helt avstängd.

— Det kommer bli en oerhörd trafikpåverkan under hela dagen eftersom det är sportlovstrafiken, säger Lars Hedelin, presstalesperson på polisregion Bergslagen till Nya Wermlans-Tidningen.

Till Expressen säger Hedelin att resenärer som tänkt ta E45 bör tänka om och välja andra vägar. Polisen hade inga uppgifter om skadeläge.

Orsaken till olyckan är okänd, men det ska vara halt på platsen.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

Asienbörser backar rejält

Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.

Man dömd för mushot mot politiker

En man i 50-årsåldern har dömts för ofredande och olaga hot efter att han placerat en död mus, spetsad på ett pappersspjut, utanför dörren hos en högt uppsatt politiker i Östergötland, rapporterar P4 Östergötland.

Zelenskyj efterlyser samma hjälp som gavs Israel

1 timme sedan
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vädjar till allierade i väst att visa samma enighet gentemot Ukraina som uppvisades under Irans attack mot Israel. Intensiteten i ryska attacker kräver större enighet, säger han.

Kinas BNP växte mer än väntat

1 timme sedan
Den kinesiska ekonomin växte med 5,3 procent på årsbasis under det första kvartalet i år, mer än förväntat, enligt kinesisk officiell statistik.

Polis sköt när man greps efter mordförsök

2 timmar sedan
Sent på måndagskvällen fick polisen larm från ett socialt boende i Upplands Väsby norr om Stockholm om en man som betedde sig hotfullt.