Ingen skulle möta Filippa vid utspringet, då ryckte främlingar in.
Ingen skulle möta Filippa vid utspringet, då ryckte främlingar in. - Foto: Privat/Janerik Henriksson/TT

Filippa, 20, skulle vara ensam på studenten – då ryckte hundratals främlingar in

​Filippa Åding ska ta studenten i vår, vilket känts ensamt då ingen skulle komma på hennes utspring. Men nu har hundratals främlingar erbjudit sig att komma till Filippas student.
– Jag känner mig så otroligt tacksam, säger hon till Nyheter24.


Filippa Åding, 20, tar studenten i vår, något hon har oroat sig mycket över. Hon har nämligen ingen familj som kommer kunna möta henne vid utspringet.

Tanken på att ingen skulle möta henne vid utspringet med en skylt var så jobbigt att hon ett tag tänkte hoppa över hela studenten och utspringet.

– Att se alla andra elever springa ut till sina föräldrar med glädjetårar samtidigt som jag står där med sorgsna tårar, känns överväldigande ensamt och skrämmande. Tanken på studenten fyller mig med panik. Jag har till och med sagt till skolan att jag inte vill delta, förklarar Filippa i en intervju med Nyheter24.

Delade med sig av situationen på Tiktok

I dagarna lade Filippa ut en video på sin Tiktok där hon delade med sig av sin situation och berättade hur hon mådde. 

– När jag skapade den TikTok-videon i tisdags, befann jag mig på skolan under lovet. Rektor Anna gav mig tillåtelse att vara där, trots att det inte var en vanlig skoldag. Skolan har alltid varit min tryggaste plats. Lärarna har varit mer än bara lärare för mig, de har varit som extra föräldrar. När man saknar en familj blir lärarna ens närmaste ankare säger Filippa och fortsätter:

– Jag satt och scrollade igenom TikTok och såg alla dessa studentvideor, och jag kände bara att jag behövde uttrycka mina känslor.

Videon fick över en halv miljon visningar

På bara några dagar hade videon fått en enorm spridning. I skrivande stund har Tiktokvideon över 700 000 visningar och flera hundra kommentarer som stöttar Filippa.

– TikTok har alltid varit min fristad när jag känner mig ledsen. Det handlar inte om att söka uppmärksamhet, utan snarare om att ha någon att dela mina känslor med. När videon fick över 700 000 visningar kunde jag knappt tro det. Jag hade förväntat mig kanske 40-50 000 visningar, men att den skulle nå över en halv miljon var otänkbart för mig. Det var en chock, säger Filippa.

Hundratals främlingar vill komma på Filippas student

Flera hundra har nu skrivit till Filippa och vill gärna stötta henne på studentdagen och finnas där för henne under utspringet. Däribland artister och profiler som Antonija Mandir, BELL, Nikita Uggla och Marcel Jehrlander.

– Att så många vill komma och stötta mig på mitt utspring känns overkligt. Jag har knappt kunnat ta till mig alla kommentarer och meddelanden. Tårarna har flödat när jag försökt läsa igenom dem. Jag känner mig så otroligt tacksam. Orden kan inte beskriva hur jag känner inför all denna kärlek och stöd, berättar Filippa.

Filippas video har hjälpt flera ensamma 

Filippas Tiktokvideo har också skapat en våg av människor som vill stötta andra. I flera stora Facebookgrupper går folk nu ut och erbjuder sig att komma på andras studentutspring, som precis som Filippa skulle vara ensamma.

–  Jag fick till och med höra att grupper och inlägg på Facebook skapades för att stötta dem som känner samma som mig inför studenten, efter att ha sett min TikTok. Det gav mig en känsla av hopp för mänskligheten.

Filippa har nu tänkt om helt kring sin student och planerar att delta, efter all stöd och kärlek hon fått.

– Min största fråga nu blivit vilken klänning jag ska ha och vad jag ska skriva på min studentmössa, säger Filippa Åding till Nyheter24.

Läs fler nyheter här:

Felizia, Elvira och Lolas mammor dog i suicid: "Haft varandra att prata med"

9-årig Robbie blev föräldrarlös – då gav främlingar honom regnbågar

Ingen dök upp på dotterns kalas – främlingar kom till undsättning

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

1 timme sedan
De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

1 timme sedan
En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.