Dagstidningar läggs ut på nätet

Webbportal med tidningar i flashformat har lanserats.


Metro-avhopparna Fredrik Lagergren och Magnus Irtelius samt entreprenören Marcus Carloni skakar om tidningsvärlden med Smart Media. Som en kund till Dagens Industri, Sydsvenskan och Svenska Dagbladet har de material som gör att de kan lägga upp tidningar i flashformat på sin webbportal smartwebbmedia.se. Från och med i dag går tidningarna att läsas på webben.

- Vi har höga ambitioner och siktar på att vara etablerade på sju utvalda marknader i Europa inom fem år.

Företaget gör i dag tematidningar som går i de större dagstidningarna, och planerar att omsätta runt 20 miljoner kronor i år.

- Vi vill öka livslängden för våra befintliga bilagor och ge ett mervärde åt våra annonsörer, säger Fredrik Lagergren, vd på Smart Media, till Dagens Media.

I varje tidning, som läggs ut i användarvänligt flashformat, skrivs en ledare av en branschkändis och längre in finns alltid en större intervju med en person inom det aktuella området. Den 21 oktober kommer första tematidningen.

Skrivet av:

Senaste nytt

USA:s HD aviserar beslut i Trumpmål

Mordförsök i Södertälje

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern fördes under tidiga söndagskvällen till sjukhus i ambulans efter att ha blivit stucken med ett vasst föremål i centrala Södertälje. Mannen hittades utomhus.

Minst 12 döda när fängelse stormades

1 timme sedan
Minst tolv människor dödades då väpnade gäng stormade det största fängelset i Haitis huvudstad Port-au-Prince i lördags. Många av de uppemot 4 000 intagna tros ha tagit sig ut.

Kung Harald är hemma i Norge

3 timmar sedan
Norges kung Harald har landat i Oslo.

Spaghetti och godis i USA:s nödpaket

igår 22:00
USA släppte ned 38 000 mål mat till Gaza i lördags. Nu avslöjar Jerusalem Post vad hjälpen bestod av.

Kvinna hittad död – man misstänkt för mord

igår 21:18
En äldre kvinna hittades död av ambulanspersonal i en bostad i Jönköping på söndagseftermiddagen. Polisen gör bedömningen att hon kan ha utsatts för brott och utreder händelsen som mord.