Tre personer är knivskadade och en person har gripits, inledningsvis med misstanke om mordförsök, efter en händelse i Skellefteå natten till tisdagen. Arkivbild.
Tre personer är knivskadade och en person har gripits, inledningsvis med misstanke om mordförsök, efter en händelse i Skellefteå natten till tisdagen. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Tre allvarligt skadade efter knivdåd

En man i 20-årsåldern har gripits misstänkt för ha skadat tre personer i samma ålder allvarligt med kniv i centrala Skellefteå.


— Vi utreder hur männen känner varandra. De verkar ha haft kontakt tidigare, säger Elin Andersson, presstalesperson vid polisens region Nord.

Mannen misstänks i det inledande utredningsskedet för försök till mord och väntas bli anhållen. Just nu finns ingen ytterligare misstänkt. De tre skadade männen är även de i 20-åldern. All tre är förda till sjukhus. Deras skador bedöms som allvarliga men inte livshotande.

Vad som ligger bakom händelsen är inte känt, men det handlar inte om något slumpartat vansinnesdåd, enligt polisen. Det hela uppdagades när en polispatrull hittade en skadad man utomhus i staden en halvtimme efter midnatt. Lite senare stod det klart att tre män hade skadats.

Vid halvtretiden kunde den misstänkte gripas, utomhus i staden.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.