Krav på livstid i tortyrmål

Det kom krav på livstids fängelse när rättegången om människorov och tortyr avslutades i dag i Halmstads tingsrätt.(TT)


Åklagaren yrkade livstids fängelse för de båda huvudåtalade när rättegången om människorov och svår misshandel avslutades i Halmstads tingsrätt på onsdagen.

Både den 25-åriga kvinna och den 31-årig man som åtalats för dådet bör enligt åklagaren Klas Lundgren få lagens strängaste straff, rapporterar flera medier.

Offret, en 44-årig man, fördes bort från Laholm i våras och hittades sedan svårt medtagen i en stuga på Hallandsåsen. Han hade då utsatts för en tortyrliknande misshandel med avskurna tår, grova spikar genom benen och rinnande stearin i sår och öga. Dessutom hade han fått ena örat avskuret och tvingats att äta upp det.

Mannen räddades till livet genom ett anonymt telefonsamtal till SOS Alarm, sannolikt från den 25-åriga kvinnan. Den torterade mannen har i efterhand pekat ut sina plågoandar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tågbolag pausar all trafik i Sverige

För första gången på flera år: Svenska onlineköp ökar

Det har varit en tuff period för svenska konsumenter. Men nu ökar köpviljan för första gången sedan 2021. I alla fall på nätet, där branschorganisationen Svensk Handel visar på stigande försäljningssiffror online.

Sverige skickar styrka till Röda havet

Försvarsmakten kommer att skicka en styrka på upp till 25 personer till Röda havet, efter ett regeringsbeslut i dag, uppger Aftonbladet.

Polisen rapporterar om misshandel, Malmö

"Man gripen, Malmö.", skriver polisen på sin hemsida.

Tände eld på Ica-butiken: Våld mot personal ökar

I dagarna åtalades en kvinna för att, beväpnad med hårspray och tändare, ha satt eld på en Ica-butik full av kunder och personal. Händelsen fångades på film. Våldet har ökat butiksbiträden, rapporterar Svensk Handel.

Livstids fängelse för Jönköpingsmord

Mannen och kvinnan hade träffats av en slump och därefter setts några gånger.