Torsdag 22 Februari 2024

Krav på livstid i tortyrmål

Det kom krav på livstids fängelse när rättegången om människorov och tortyr avslutades i dag i Halmstads tingsrätt.(TT)


Åklagaren yrkade livstids fängelse för de båda huvudåtalade när rättegången om människorov och svår misshandel avslutades i Halmstads tingsrätt på onsdagen.

Både den 25-åriga kvinna och den 31-årig man som åtalats för dådet bör enligt åklagaren Klas Lundgren få lagens strängaste straff, rapporterar flera medier.

Offret, en 44-årig man, fördes bort från Laholm i våras och hittades sedan svårt medtagen i en stuga på Hallandsåsen. Han hade då utsatts för en tortyrliknande misshandel med avskurna tår, grova spikar genom benen och rinnande stearin i sår och öga. Dessutom hade han fått ena örat avskuret och tvingats att äta upp det.

Mannen räddades till livet genom ett anonymt telefonsamtal till SOS Alarm, sannolikt från den 25-åriga kvinnan. Den torterade mannen har i efterhand pekat ut sina plågoandar.

Skrivet av:

Senaste nytt

Ytterligare stämning i guldtvisten

Kluriga knep för de 120 000 som fick höjd skatt i januari

Fler än någonsin – en miljon svenskar, räknas i dag som höginkomsttagare. Det är en ökning med 120 000 löntagare i januari. Och det finns ett par knep för att åtminstone delvis undkomma den statliga inkomstskatten.

Svinpestområde öppnar för allmänheten

Den afrikanska svinpesten är i stort sett borta från området runt Fagersta. Nu öppnas kärnområdet för allmänheten och i ytterområdet blir det tillåtet med flera skogsåtgärder igen, meddelar Jordbruksverket.

Oförändrad ränta i Turkiet

Turkiets centralbank lämnar styrräntan oförändrad på 45,0 procent. Det låg i linje med analytikerkårens förväntningar, enligt Bloombergs sammanställning.

Svenska gäng "allvarligt hot" mot Norge

Norska rikskriminalpolisen, Kripos, pekar i en ny rapport ut fem allvarliga hot mot rikets säkerhet, däribland svenska kriminella nätverk, rapporterar NRK.

SBU: Ryssland attackerar med nordkoreanska vapen

1 timme sedan
Ryssland har använt nordkoreanska robotar i flera attacker mot Ukraina – anfall som tagit minst 20 liv, hävdar Ukrainas säkerhetstjänst (SBU).