De tre kandidaterna till den kvinnliga språkrörsposten, Janine Alm Ericson, Amanda Lind och Annika Hirvonen, frågas ut i Göteborg. Pressbild.
De tre kandidaterna till den kvinnliga språkrörsposten, Janine Alm Ericson, Amanda Lind och Annika Hirvonen, frågas ut i Göteborg. Pressbild. - Foto: Miljöpartiet

MP i Göteborg stöttar Janine Alm Ericson

Miljöpartiet i Göteborg ställer sig bakom Janine Alm Ericson som nästa kvinnliga språkrör för partiet. Det står klart efter en utfrågning av de tre kandidaterna Alm Ericson, Amanda Lind och Annika Hirvonen vid ett medlemsmöte på söndagen.


Flest medlemmar förordade Janine Alm Ericson, som i dag är Miljöpartiets ekonomiskpolitiska talesperson.

"Janine är en stark och tydlig politiker, med gedigen politisk erfarenhet. Under sina år som riksdagspolitiker har hon gjort stor skillnad och varit en viktig grön röst", säger Jonas Svensson, ordförande för Miljöpartiet de gröna Göteborg, i ett pressmeddelande.

Valet av vem som ska blir nästa kvinnliga språkrör och ny kollega till det manliga språkröret Daniel Helldén avgörs den 28 april vid en digital extrakongress.

Miljöpartiets ekonomiskpolitiska talesperson Janine Alm Ericson stöttas av Göteborgs partidistrikt i sin kandidatur. Arkivbild.
TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!