Drottningens bord sålt för 660 000

Ett skrivbord som tillhört drottning Hedvig Eleonora har sålts i Uppsala.


Ett skrivbord som tillhört drottning Hedvig Eleonora har sålts vid Uppsala auktionskammare. Köparen, en svensk samlare, fick punga ut 660 000 kronor för möbeln som beskrivs som unik.

– En sådan här möbel kommer nog aldrig att dyka upp igen, säger Charlotta Widenfelt, vd för auktionskammaren.

Skrivbordet är från 1683 i barockstil och ett av endast två föremål som sägs finnas kvar från slottet Tre Kronor som brann ner 1697. Det andra är drottning Kristinas silvertron.

Drottning Hedvig Eleonoras skrivbord hittades hos en familj i Skåne och har lockat många nyfikna till auktionskammarens visningar.

– Det har varit stort intresse för det, såväl musealt som bland svenska privatpersoner. Även utländska intressenter har hört av sig, berättar Charlotta Widenfelt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Varberg: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Ett vittne ringer till polisen om en personbil som kör i hög hastighet från Trönninge mot Kungsäter.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om kontroll person / fordon, Södertälje

1 timme sedan
"Larm om allvarlig händelse.", skriver polisen på sin hemsida.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

1 timme sedan
Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.