Fredag 1 Jul
Stockholm

Rade Koturs lägenhet såldes av fogden

Kronofogden sålde spelkungens Rade Koturs femrummare för 3,5 miljoner kronor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i mars som den ökände spelkungen Rade Kotur dömdes till 14 års fängelse för bland annat anstiftan till mord och grovt skattebrott. Domen överklagades. Och just nu pågår hovrättsförhandlingar som väntas vara klara den 10 juli.

Mitt under den pågånde rättegången sålde kronofogden Koturs femrumslägenhet för 3,5 miljoner kronor. Lägenheten var värderad till fem miljoner kronor.

Skatteverket arbetar förnärvarande intensivt med att ta fram material ur den utredning som pågår. Enligt bedömningar ska Rade Kotur dragit in omkring 50 miljoner kronor som undanhållits skatt.

2007 gjordes det omfattande tillslag som avslöjade Koturs imperium. I 156 restauranger, kafeer och spelbutiker hade Kotur ställt ut sina spelautomater. Nu visar det sig att han hade fler automater på fler platser i landet.

–Hans automater stod utställda på många platser runt om i landet. Intäkterna fördelades mellan Rade Kotur och lokalinnehavarna. Och det visade sig att de inte skattat för en spänn, säger Conny Svensson, projektledare på skatteverket, till Göteborgs-Posten.

Enligt Göteborgs-Posten kommer skatteverket att vända sig till åklagare runt om i landet och begära ett stort antal affärsidkare åtalade för grovt skattebrott.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.