Maria Friström, 43, har flippat bostäder för drygt 50 miljoner kronor.
Maria Friström, 43, har flippat bostäder för drygt 50 miljoner kronor. - Foto: Janerik Henriksson/TT, Henrik Montgomery/TT och Niki Strbian

Höj värdet på din bostad – med enkla ändringen: "Står ut"

Maria Friström, 43, bytte bana och började flippa bostäder för miljonbelopp. I en intervju med Nyheter24 berättar hon om misstagen man ska passa sig för och den enkla renoveringen som kan höja värdet på din bostad.


Inför en försäljning av en bostad är det många som ser sig om efter knep och renoveringar som kan göra lägenheten eller huset mer attraktivt för potentiella köpare. 

För Maria Friström, som i grunden är fysioterapeut, är det en del av hennes jobb. 43-åringen, som föddes i finska Åbo men som växte upp i Stockholm, ägnar sig nämligen åt flipping. 

– Flipping är en fastighetsinvesteringsstrategi där en investerare köper en fastighet, vanligtvis till ett rabatterat pris, med avsikt att renovera eller förbättra den och sedan sälja den för en vinst. Målet med house flipping är att köpa lågt, lägga till värde genom renoveringar eller uppgraderingar, och sedan sälja högt gärna inom en relativt kort tidsperiod, oftast inom månader, har hon tidigare berättat för Nyheter24

Maria, 43, har flippat bostäder för 50 miljoner: "Frihet"

Maria Friström om vanliga misstaget när man flippar

På Instagram-kontot @marialovesrealestate och i den nya serien "Bostadsflipparna" delar Maria Friström med sig av före- och efterbilder på sina projekt, som sannerligen gett ekonomisk utdelning.

Sedan Maria tog sig an sitt första flipping-projekt år 2015 har hon nämligen köpt och sålt bostäder för omkring 50 miljoner kronor i både Finland och USA.

Mäklarens bästa tips: Så vinner du en budgivning

Maria Friström. Foto: Niki Strbian

Tidigare har Maria Friström gett sina bästa tips till den som vill börja flippa bostäder, men det finns också tabbar man ska passa sig för.

– Det vanligaste misstaget är att överestimera värdet efter renovering och underestimera kostnaden av renoveringen. Jag räknar våra case enligt det lägsta som något motsvarande sålt för minus 20 procent. Och lägger till 20 procent på renoveringsestimatet.

Så lyckas du flippa bostäder för miljoner: "Redo att jobba"

Renoveringsproffset: "Våga vara annorlunda"

Till den som inte nödvändigtvis vill börja flippa bostäder, men som vill uppgradera sitt hem inför en stundande försäljning, i hopp om att kunna locka till sig fler potentiella köpare och därigenom höja värdet på lyan, kommer Maria Friström med ett enkelt tips: måla om. 

– Det finns 70 000 vita boxar som tävlar mot varandra. Skapa din egen kategori genom att våga vara annorlunda, säger hon.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Om pengarna finns rekommenderar hon att man tar hjälp av ett proffs.

– En inredningsdesigner kan hjälpa dig färgsätta på ett harmoniskt sätt som står ut till din fördel. 

Husdrömmar-Marie varnar för vanliga inredningsmisstaget

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!