En explosion har inträffat i ett trapphus i ett flerfamiljshus i Vasastaden i centrala Göteborg.
En explosion har inträffat i ett trapphus i ett flerfamiljshus i Vasastaden i centrala Göteborg. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Explosion i trapphus i Göteborg

En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.


— Vi fick samtal där en del beskrev det som en hög smäll, andra som en explosion, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen, om samtalen strax efter midnatt.

Han säger att trapphuset var rökfyllt och räddningstjänsten och polisen vädrade ut röken och undersökte eventuella skador.

— Det är inga större materiella skador, vare sig utanför lägenheten eller inne i den, säger Börjesson.

Det är dock, enligt honom, för tidigt att säga om den eller de som ligger bakom det som skett riktat in sig på en specifik lägenhet i huset.

— Vi har en stor dörrknackning igång nu, säger Börjesson.

Platsen är avspärrad och en teknisk undersökning, eventuellt också med hjälp av polisens bombskydd, ska göras. Brottsrubriceringen är inledningsvis grov skadegörelse och brott mot lagen om brandfarliga vätskor och explosiva varor. Men det kan ändras beroende på vad undersökning och utredning visar.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!