Mat som gått ut för flera år sedan hittades under en oanmäld inspektion på ett äldreboende i Mölndal. Arkivbild
Mat som gått ut för flera år sedan hittades under en oanmäld inspektion på ett äldreboende i Mölndal. Arkivbild - Foto: Bertil Ericson / TT

Flera år gamla matrester och smuts på äldreboende

Matvaror som gått ut för flera år sedan, smuts och gamla matrester på golvet hittades på ett äldreboende i Mölndal på måndagen, rapporterar P4 Göteborg.


Det var under en oanmäld inspektion som bygg- och miljöförvaltningen i kommunen bland annat upptäckte skärgårdssill från i november förra året och vetekli från 2021.

— Det visar på bristfälliga rutiner hos köket och även att personalen inte fått tillräcklig utbildning, säger Viktoria Johansson, enhetschef på bygg- och miljöförvaltningen, till radion.

Svartmögel och dåligt tillagad mat på restaurang i Malmö: "Risk för..."

Blev biten av mus i sömnen

På samma äldreboende har förvaltningen tidigare upptäckt musbajs i centralköket och under påskhelgen blev en 86-årig kvinna biten i örat av en mus.

86-åring biten av mus i sömnen på äldreboende: "Fruktansvärt"

— Det är såklart inte okej på något sätt utan där behöver vi skärpa upp våra rutiner ordentligt och det har man också påbörjat omedelbart efter den här inspektionen, säger Lotta Liffner, strategisk verksamhetschef för äldreomsorgen i Mölndal till SR.

Bilderna visar mögel och rutten mat på Willys – personalen: "Har inte sett något"

Populär sushirestaurang förbjuds servera kött – ansågs "otjänligt som människoföda"

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!