Kerstin och Lena var på plats i Gubbängen när mötet arrangerat av Vänsterpartiet och Miljöpartiet attackerades av maskerade män.
Kerstin och Lena var på plats i Gubbängen när mötet arrangerat av Vänsterpartiet och Miljöpartiet attackerades av maskerade män. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ögonvittnet efter attacken: Man är lite skakis

En sammankomst arrangerad av Vänsterpartiet och Miljöpartiet på onsdagskvällen attackerades av maskerade män. Min första reaktion var "vilka fega kräk som inte kan visa ansiktena", säger Kerstin som var på plats i lokalen i Gubbängen i södra Stockholm.


— Jag hörde att någon skrek i lokalen om att någon kommer och så tittar jag ut genom fönstret och ser fem sex killar, maskerade och svartklädda. Den första tar en stol och kastar upp luften. Sedan sprider de sig i lokalen och slår ner en kille, säger Kerstin, som inte vill uppge sitt efternamn.

— Det går så fort, sedan kom den här röken som de har på fotbollsmatcher, bengaler, och sedan som på en given signal springer de ut allihopa, fortsätter hon.

Lena, som inte heller vill uppge sitt efternamn, berättar att hon stod i foajén till teatern och serverade kaffe när de maskerade männen tog sig in.

— Det här var just ett möte som skulle handla om fascismen och hur den ökar, och så händer något sådant här, säger hon.

Ingen ska ha skadats allvarligt i händelsen, men Lena och Kerstin berättar att de sett hur flera personer attackerades.

— Två fick rödfärg i ansiktet och de mår nog inte så bra, säger Lena.

— Man är lite skakis nu efteråt, men jag är inte rädd, säger Kerstin.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!