En kvinna hävdar att hon utsattes för bedrägeri och därför inte kan betala sin hyra. Nu riskerar hon att vräkas.
En kvinna hävdar att hon utsattes för bedrägeri och därför inte kan betala sin hyra. Nu riskerar hon att vräkas. - Foto: Fredrik Sandberg/TT & Janerik Henriksson/TT.

65-årig kvinna skyldig 16 000 kronor – kan inte betala hyran

En kvinna i 65-årsåldern riskerar att vräkas från sin bostad. Hon kan inte betala hyran och hon hävdar själv att det beror på att hon har utsatts för bedrägeri.


En kvinna i 65-årsåldern har inte kunnat betala sin hyra sedan i december 2023. Då hade hon varit bosatt i sin lägenhet i två år och vid årsskiftet meddelade hon att hon inte kommer att kunna betala hyran, vilket Hem och hyra var först att rapportera om. 

MISSA INTE: Ica-butikerna som kräver BankID

Kvinnan uppger att hon blivit utsatt för bedrägeri

Kvinnan uppgav att hon hade blivit utsatt för bedrägeri och att hon lever med skuldsanering. Hyresvärden visade förståelse och tillät henne att betala senare, dock inte senare än ett särskilt datum i januari. 

När den avsedda tidpunkten passerat hade hyresvärden fortfarande inte fått in hyran för december. Korrespondensen mellan kvinnan och hyresvärden fortsatte, hon hävdar att hon ska betala men inga pengar kommer in. 

LÄS MER: Kvinna lurad på 37 000 – trodde hon vunnit i Postkodlotteriet

Senare i januari skickade hyresvärden in en anmälan om uppsägning till hyresnämnden i Göteborg. 

Det ska dröja till april 2024 innan hyresnämnden slår fast att den 65-åriga kvinnan måste flytta ut, och det efter att hon inte varit närvarande när hyresnämnden tagit upp ärendet. 

LÄS MER: Ny lag om bedrägerier kan tvinga bankerna att betala

Skulden: 16 000 kronor

Kvinnan har hunnit dra på sig en hyresskuld på 16 000 kronor vid det här läget och riskerar på grund av detta att förlora sin bostad. Enligt Hem och hyra har kvinnan haft svårt att hitta ett annat boende på grund av sin snäva budget. 

Vad gäller det bedrägeriet hon hävdat att hon utsätts för finns det inga bevis. Kvinnan har överklagat beslutet till Svea hovrätt som kommer att avgöra om hon får bo kvar eller inte, skriver tidningen

MISSA INTE: Priset på bensin och diesel sänks

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!