Begärda häktade för sd-attack

Två unga kvinnor begärdes i dag häktade misstänkta för helgens misshandel.


Två unga kvinnor begärdes på tisdagen häktade misstänkta för helgens misshandel av sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinnunen och hans sambo.

Åklagaren vill ha kvinnorna häktade som på sannolika skäl misstänkta för bland annat grov misshandel.

En av kvinnorna som är 25 år gammal misstänks för två fall av grov misshandel på Gullmarsplan i södra Stockholm i söndags och ytterligare två fall av misshandel på Folkungagatan på Södermalm i februari.

Den andra kvinnan som är 19 år misstänks för två fall av grov misshandel och våld mot tjänsteman i samband med överfallet på Gullmarsplan.

Enligt kammaråklagare Jens Nilsson var ett tiotal personer inblandade i misshandeln och åtminstone ytterligare minst fem personer kan komma att gripas.

Motivet till misshandeln tros vara politiskt. Vittnen har berättat att de hört angriparna skrika politiska laddade förolämpningar.

– Det verkar uppenbart att motivet är politiskt, säger Jens Nilsson till TT.

Kvinnorna nekar. De ställs inför häktningsdomaren i Södertörns tingsrätt på onsdagen.

Det var natten till i söndags som Martin Kinnunen och hans sambo överfölls och misshandlades vid Gullmarsplan i södra Stockholm.

Paret var strax efter midnatt på väg hem från en restaurang när en grupp människor gick fram och slog ned dem. De fick ta emot slag och sparkar. Misshandeln avbröts först när några väktare ingrep.

Kinnunen och hans sambo fick sina skador omsedda på sjukhus. Sambon blev bland annat slagen i huvudet med ett knogjärn.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!