Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tjejer misshandlade sd-topp

Nyheter | 07/06/2009 17:34

En av angriparna skrek "jävla nazistsvin".

Sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinnunen och hans sambo blev överfallna och nedslagna av ett gäng i går kväll.

Det var efter gårdagens EU-kampanj som Martin Kinnunen gick till en restaurang med sambon. På vägen hem, vid Gullmarsplan, blev paret överfallna av ett gäng som misshandlade dem med både slag och sparkar. Sambon fick även mottaga slag med knogjärn av två kvinnor.

"Rejäl demokratikurs"

Påhoppet kunde avbrytas av en väktare som befann sig i närheten.

Personal från sjukhuset meddelar att sambon fått en hjärnskakning och att pressekreteraren fått spruckna läppar och hade även sår på kroppen.

– De mår väldigt dåligt nu och är chockade, säger Mattias Karlsson, presschef på sverigedemokraterna, till Expressen.

Polisen har kunnat gripa två kvinnor, 19 och 25 år gamla. De sitter nu anhållna för grov misshandel.

Hos sverigedemokraterna är man säker på att angriparna tillhör extremvänstern. Nu kräver man att Ung vänster med flera ska gå en "rejäl demokratikurs".

– Vi sverigedemokrater har länge krävt att samhället tar den extrema vänstern på allvar och försöker knäcka deras strukturer på samma vis som man tidigare framgångsrikt har jobbat mot nazistiska grupper.

– Det håller inte i längden att polisen ska satsa jätteresurser på att beskydda sammankomster för politiska partier som inte vänstern gillar, och därmed gärna attackerar.

– Vi vill inte ha ett samhälle där människor hela tiden måste vara rädda för att bli angripna av en vänster som använder sig av fascistiska metoder för att kväsa politiska opponenter, skriver sverigedemokraterna på sin webbsajt.

Skrivet av: