Stockholm

Skypemiljardär donerar miljoner

Uppsala universitet får miljoner för klimatforskning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I grå kostym och i en neutral blårandig slips kom Skypegrundaren och superentreprenören Niklas Zennström i dag till Uppsala universitet med miljonbesked. Huvuddelen av pengarna får universitetet för att utveckla sin klimatforskning. Men Zennström kommer också med besked om det senaste teveprojektet Joost, som lanseras samtidigt.

– Förhoppningsvis kommer jag ju att tjäna mer pengar framöver. När det gäller företag kan man alltid se att de tjänar pengar, för filantropin kan det vara klimatfrågan eller mänskliga rättigheter - då är det svårare att definiera målen men desto viktigare att vara påläst, säger han och skrattar.

Zennström har själv en koppling till Uppsala universitet som tidigare student, och hans mamma utbildade textillärare på Institutionen för Textilvetenskap. Till hennes minne väljer Zennström Philantrophies att skänka 10 miljoner kronor till en stipendiefond, skriver Svenska Dagbladet.

– Jag ser mig som en riskkapitalist även när det gäller min filantropi och jag har identifierat klimatfrågan som den viktigaste samhällsfrågan, säger Niklas Zennström.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.