Lördag 26 Nov
Stockholm

Beltran: Varför skulle jag fly?

Beltran ger svar på tal och förnekar en eventuell landsflykt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Våldtäktsanklagade Tito Beltran är förtvivlad över den misstron som råder mot honom som person. Åklagarna, som i dag begärde att Beltran skulle häktas, bedömer att det finns en risk att operasångaren flyr landet. Beltran å andra sidan anser att det är strunt, och att han inte har några rimliga skäl att göra det.

Under förhandlingen i hovrätten fick Beltran ett av sina välklända utbrott:

– Varför skulle jag fly Sverige? Jag har min familj här och den väntar på mig. Den är det viktigaste för mig, sa han argt.

Åklagaren är dock av en annan åsikt och ser en risk för en flykt:

– Fram tills nu har han haft intresse att stanna i landet, men han har inte längre lika stor anledning att göra det när rättegången är avslutad. Jag säger inte att Tito Beltran kommer att lämna landet, men vill ändå uppmärksamma rätten på att risken finns, säger Anna Håkansson till SvD.se.

Åklagaren i Varbergsmålet Ingela Svensson yrkade i dag på att Beltran skulle dömas till totalt tre års fängelse för en våldäkt på en 18-årig kvinna under en turné med Robert Wells 1999, samt för sexövergrepp på en sexårig flicka. På samma gång krävde åklagaren Anna Håkansson i Ystadsmålet att hovrätten fastställer domen från Ystad tingsrätt.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.