Beltran: Varför skulle jag fly?

Beltran ger svar på tal och förnekar en eventuell landsflykt.


Våldtäktsanklagade Tito Beltran är förtvivlad över den misstron som råder mot honom som person. Åklagarna, som i dag begärde att Beltran skulle häktas, bedömer att det finns en risk att operasångaren flyr landet. Beltran å andra sidan anser att det är strunt, och att han inte har några rimliga skäl att göra det.

Under förhandlingen i hovrätten fick Beltran ett av sina välklända utbrott:

– Varför skulle jag fly Sverige? Jag har min familj här och den väntar på mig. Den är det viktigaste för mig, sa han argt.

Åklagaren är dock av en annan åsikt och ser en risk för en flykt:

– Fram tills nu har han haft intresse att stanna i landet, men han har inte längre lika stor anledning att göra det när rättegången är avslutad. Jag säger inte att Tito Beltran kommer att lämna landet, men vill ändå uppmärksamma rätten på att risken finns, säger Anna Håkansson till SvD.se.

Åklagaren i Varbergsmålet Ingela Svensson yrkade i dag på att Beltran skulle dömas till totalt tre års fängelse för en våldäkt på en 18-årig kvinna under en turné med Robert Wells 1999, samt för sexövergrepp på en sexårig flicka. På samma gång krävde åklagaren Anna Håkansson i Ystadsmålet att hovrätten fastställer domen från Ystad tingsrätt.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Sköldpadda promenerade på E4 i Södertälje

1 timme sedan

Polisen i Örnsköldsvik rapporterar om våldtäkt

1 timme sedan
"Örnsköldsvik, man anhållen misstänkt för våldtäkt.", skriver polisen på sin hemsida.

Slovakiens Orbán – huvudvärk för EU och Ukraina

1 timme sedan
Mordet på en journalist – som grävde i korruption bland högt uppsatta politiker – ledde till att Robert Fico tvingades avgå. Nu väntas han återigen bli Slovakiens premiärminister – med vallöftet att sluta stödja Ukraina militärt.

Källa: Rwandier gripen i folkmordsfall

1 timme sedan
Frankrike har gripit en tidigare regional prefekt i Rwanda med anledning av folkmordet i landet 1994, uppger en källa för nyhetsbyrån AFP.

"Omöjligt stoppa export till Ryssland"

2 timmar sedan
Svensk handel med Rysslands närområde väcker allvarliga misstankar om försök att kringgå sanktionerna. Men exporten är svår att stoppa – om inte hårdare tag sätts in, säger experten Tom Keatinge.

27 migranter räddade från sjunkande båt

2 timmar sedan
Den libanesiska militären räddade på lördagen 27 migranter vars båt höll på att sjunka utanför landets norra kust, uppger man i ett uttalande.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.