Söndag 20 Jun
Stockholm

I dag faller domen

I dag tar tingsrätten ställning i skuldfrågan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Andrea Wahlgren skrek "stopp Daniel, sluta, sluta, aj, aj". Hon fortsatte att skrika och det lät som att hon blev misshandlad. Skriken, som pågick under ett par minuter, satte skräck i de boende i närheten. Det lät som att någon slog henne hela tiden. Vissa trodde att hon till och med höll på att bli våldtagen.

I dag avgörs Daniel "Papa Dee" Wahlgrens framtid i Stockholms tingsrätt. Han är misstänkt för att ha misshandlat sin fru Andrea Wahlgren och riskerar fängelse i flera år. Nyheter24 har tagit del av hela förundersökningen på 171 sidor och kan inför domen berätta om en familj i djup kris.

Den 14 september var paret Daniel och Andrea Wahlgren på en känd före detta modells 40-årsfest. Flera kändisar var på plats, bland andra designers och regissörer. Värden valde att splitta på paret Wahlgren, och Andrea Wahlgren blev så småningom svartsjuk för att hennes man satt och pratade med flera tjejer. Istället för att äta middagen valde hon att dricka ordentligt. Glas efter glas. Det var dags att åka hem, men allt var inte som det skulle. Paret Wahlgren ska fortfarande ha varit bittra på varandra och inte delat taxi hem.

I förhören säger Andrea Wahlgren att hon inte har någon aning om hur hon eller hennes make tog sig hem. Hon har valt att konsekvent skydda sin man mot alla anklagelser om misshandel och istället skylla på sina egna tillkortakommanden: att hon har bulimi, dåligt självförtroende och panikångest. Att det är denna panikångest som gjort att hon får plötsliga infall att springa ut ur lägenheten. Hon har tidigare haft tankar om att ta livet av sig, att skära sig i armarna och skalla huvudet i väggen. Bilden av ett psykiskt vrak tornar upp sig i förhören.

Men det väcker också frågor. Andrea Wahlgren är den enda som med kraft i förhören försvarar misstänkte Daniel Wahlgren. Och då har ändå ett tiotal vittnen förhörts.

– Det enda jag vet är att alla situationer innan och hur han har varit mot mig. Och i så fall borde det ha hänt förut, varför har han alltid varit så kolugn och varit mitt stöd och så här, suttit och hållit mig i flera timmar när jag har varit hysterisk, säger Andrea Wahlgren i förhören.

När polisen fann henne var hon mer eller mindre ett vrak. Hon hade hudmissfärgningar på ländryggens nedre del, avskrapningar på högra skulderbladets övre och nedre del, på vänstra axelns baksida, till vänster om ryggens övre bröstkotor, på högra armbågen, på underarmen, på höger och vänster hand, på båda knäna, och högra låret. Hennes jack i huvudet såg ut som ett "s", och fick sys med elva stygn.

Lägenheten var fylld med blodfläckar överallt. I rum efter rum. Vissa så stora som fotbollar. Inspektörer tror att Daniel Wahlgren mycket väl kan ha hoppat upp till hatthyllan för att ta blockljuset och hiva det i hennes skalle. Andrea Wahlgren menar dock själv att hon tagit blockljuset och kastat det i sin panna. Frun erkänner däremot att de båda bråkade och att hennes make ska ha slagit sönder flera saker i lägenheten. Papa Dee har sagt att blodet på hans kropp kommer från hans "galna fru".

– Ingen har sagt någonting om vad Daniel har sagt, ingenting. Han kanske har sagt det i så fall. Jag kan inte tänka mig att han inte skulle säga det, säger Andrea Wahlgren.

Flera vittnen ska ha sett Andrea Wahlgren springa ut från lägenheten med maken i släptåg. Han ska senare ha tagit tag i hennes överarmar och slängt in henne i en stenvägg på Mäster Samuelsgatan i Stockholms innerstad så hon blev medvetslös. För att sedan raskt ta tag i hennes hår och släpa henne tillbaka till lägenheten. Så fort att hon vid upprepade tillfällen slog i skallen i trapporna. Daniel Wahlgren ska ha varit väldigt berusad under kvällen.

– Jag gillar inte när han blir sådär riktigt berusad, att han bara däckar, säger Andrea Wahlgren.

Men det är tydligen inte första gången som Daniel Wahlgren ska ha varit våldsam mot sina partners. En granne, som har valt att vittna, säger att Papa Dee har haft samma problem med kvinnor som han har träffat tidigare. Och det vittnet får stöd av en före detta flickvän som var ihop med Daniel Wahlgren mellan 1993 och 2003. Hon säger i förhör att hon blivit slagen av honom, nykter som berusad, 5-6 gånger årligen, och totalt 30-40 gånger minst under tiden de var ihop. Då har det handlat om blåtiror, näsblod, fläskläppar och blåmärken. Det gick så långt att hon till och med började tappa modelljobb på grund av alla blåmärken. Då "stod hon inte ut med tillvaron längre", och lämnade Papa Dee.

Precis som med Andrea Wahlgren tänkte hon då att misshandeln kanske berodde på hennes egna tillkortakommanden.

Daniel Wahlgren har valt att förneka grov misshandel. På frågan om han har tillfogat sin fru några skador svarade han att han hoppades att han inte gjort det.

I dag faller domen mot Daniel "Papa Dee" Wahlgren. Oskyldig eller skyldig?

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela