Jonas Lagerström, 36, är en svensk kock och krögare. Han är den första att vinna Kockarnas kamp två gånger.
Jonas Lagerström driver flera restauranger, däribland Etoile och Celeste i Stockholm, som båda fått en stjärna av Guide Michelin. Etoile driver han tillsammans med kollegorna Rakel Wennemo och Danny Falkeman och krogen fick sin första Michelintjärna redan i februari 2020.
Jonas Lagerström driver även pizzakedja Stella Pizza, som har sju lokaler i Stockholmsområdet.
LÄS MER: Varningen till alla med en airfryer
Så gör du den godaste pizzadegen
För att få till den perfekta pizzadegen så menar Jonas Lagerström att man bör hålla det enkelt, för att få den godaste pizzan. I TV4:s Nyhetsmorgon avslöjar Jonas Lagerström vad hans hemlighet är för att få till en bra pizzadeg.
– Håll det enkelt med pizzadegen. Fyra ingredienser: vetemjöl special (väldigt viktigt så att man har mycket gluten i), lite olja, vatten, salt. Och sen mängden jäst beroende på hur lång tid du vill vänta. Vi har bara ett och ett halvt gram per kilo i den här degen för att den ska jäsa över natten, vilket är det mest optimala, säger han i Nyhetsmorgon.
Därför ska du aldrig ha ugnen på mer än 150 grader
Som tvåfaldig vinnare av “Kockarnas kamp” och tidigare medlem i Svenska kocklandslag har Jonas Lagerström många tips kring matlagning.
För Allt om mat delar han med sig av ett knep med ugnen. Han menar att man ska våga gå ner i temperatur när man tillagar saker i ugnen.
– Är det inte bröd eller kakor som ska gräddas, ska man nästan aldrig ha högre än 150 grader. Det som tillagas behåller då sin vätska vilket ger ett saftigt resultat och inte så stort svinn. Undantag är gratänger där man vill ha en fin, gratinerad yta, säger han till Allt om mat.
MISSA INTE: