Katt hängdes med antennsladd

Boende skakade efter att död katt hittad hängd i Staffanstorp.


STAFFANSTORP. Bara en liten bit från lekplatserna och grönområdena hängde den döda katten i en antennsladd. Boende i området Nevisborg, Staffanstorp, har reagerat kraftigt efter synen.

Polisen skickade en patrull för att plocka ned katten. Ägaren Elisabeth Engdahl passerade när polisen höll på att ta ned katten från träden. Hon insåg att det var hennes egen katt som någon avlivat.

– Pelle var välkänd och han var ofta ute och lekte med barnen. Det var en makaber syn och jag är glad att inga barn gjorde upptäckten, säger Elisabeth Engdahl till Sydsvenskan.

Många har blivit upprörda och ledsna efter att händelsen blev känd. Polisen rubricerar den som djurplågeri och fann inga andra skador på katten.

– Man undrar varför och vad det handlar om. Det känns för avancerat för att bara vara ett bus som några pojkar hittar på, säger Engdahl till Sydsvenskan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

2 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

2 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

2 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.