Estrella, OLW, Gårdschips – oavsett vilket märke du köper så kan detta enkla knep vara bra att ta med sig i framtiden.
Att köpa ett par påsar chips inför helgen är för många svenskar lika naturligt som att borsta tänderna. Svenskarna är minst sagt ett chipsälskande land men är trots det endast på nionde plats när det kommer till det mest snacks-tokiga landet i Europa. Vi får nämligen stryk av både Danmark och Norge som båda ligger på högre placeringar.
Nyligen gick Estrella ut med statistik från en färsk undersökning som visar vilka smaker som fortfarande ligger obesegrade på toppen.
MISSA INTE: Estrella släpper chips – med 18-årsgräns
Första placering har den klassiska "Sourcream & Onion". Silvermedaljen haffades av "Grillchips" och på tredje plats ligger "Salta potatischips" stadigt.
Titt som tätt släpps nya tillfälliga smaker som chipsjättarna sedan drar tillbaka. Men det händer då att företagen lyssnar på kunderna och tar tillbaka de populära smakerna, exempelvis som med Estrellas "Västkustchips Tryffel & Havssalt" samt "Dillskruvarna".
Någonting annat som snabbt tog slut i hyllorna var Estrellas "Chili Cheese"-ringar som kunderna länsade butikerna på. Men produkten fylldes på och har ännu inte tagits bort.
Någon som provsmakar snacksen innan de landar i butiken är ingen mindre än matinfluencern Nikodemus Drömer som i dag följs av hela 322 000 människor på TikTok och som under de senaste åren haft en kometkarriär på sociala medier.
Men trots det har han valt att jobba kvar på Ica i Sollefteå, vilket han trivs finfint med, vilket han berättade i en intervju med Aftonbladet.
– Jag har jobbat där sedan jag tog studenten, så i sex år. Efter studenten jobbade jag heltid där, men nu har jag gått ner i tid. Men jag trivs så bra. Jag kan inte sitta i lägenheten hela dagen heller, det går inte. Så tre kvällar i veckan och en helg i månaden jobbar jag på Ica. Det tycker jag är lagom.
Nikodemus videos har flera miljoner visningar och titt som tätt så ger han sina följare tips om hur man äter/smakar av saker.
Och ett speciellt hack har han inte slarvat med att upprepa – och det hela har med just chips att göra.
MISSA INTE: OLW:s stora förändring – gäller redan idag
– Ni alla vet väl att man alltid öppnar chips och ostbågs-påsar i botten då det är där all smak sitter? Kryddor och diverse götta åker ju ned vid transport och liknande så om man vill ha mer smak så öppnar man den givetvis i botten och inte i toppen.
Finurligt!
MISSA INTE: Det här får du ALDRIG ha i din skagenröra
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera eller svara på andra kommentarer.