Måndag 19 Apr
Stockholm

16-åring anhållen för knivdåd

Ytterligare en person, en 16-årig pojke, har anhållits. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ytterligare en person, en 16-årig pojke, har anhållits misstänkt för delaktighet i lördagens blodiga knivdåd i Kista i norra Stockholm.

Därmed är fyra personer frihetsberövade i ärendet. Den senast anhållne greps på söndagseftermiddagen. Han och en 18-årig man är på sannolika skäl misstänkta för mord och mordförsök, vilket är den starkare misstankegraden.

Dessutom är två män, 23 och 25 år, anhållna på den svagare graden skälig misstanke för samma brott. De greps på lördagsmorgonen vid Karolinska Universitetssjukhuset.

En död 23-åring dumpades vid halv fyratiden på lördagsmorgonen vid sjukhuset av en privatperson i en svart Audi. Han försvann därefter snabbt från platsen.

Ungefär samtidigt hittades två knivskurna män, 24 respektive 25 år, intill avfarten från E 4 i Kista. Enligt sjukhusets presstjänst är deras hälsoläge oförändrat. Den yngre mannen har livshotande skador medan läget för den andre är allvarligt men stabilt.

Polisen jobbar efter att det finns ett samband mellan den döde mannen och de två skadade.

Vi kan i dagsläget inte säga något om motivbilden, säger Mona Johansson vid Norrortspolisen.

De inblandade är i varierande grad kända av polisen sedan tidigare. Man utesluter inte att det kan handla om en kriminell uppgörelse.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela