Tisdag 22 Jun
Stockholm

Misstänkta mördare greps på sjukhus

Två män greps på lördagen vid Karolinska Universitetssjukhuset. De misstänks för att ha knivmördat en 23-årig man som dumpades vid sjukhuset tidigt på lördagsmorgonen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Männen greps vid Karolinska Universitetssjukhuset där en manskropp dumpats dagen innan. Den avlidna mannen kördes till Karolinska av en privatperson i en svart Audi. Samma svarta Audi har också setts av vittnen vid E4-avfarten i Kista i norra Stockholm ungefär samtidigt som två knivskurna män hittades där, enligt Mona Johansson vid Norrortspolisen.

Privatpersonen försvann snabbt från platsen och polisen söker efter bilen. Ungefär samtidigt hittades de två knivskurna män intill avfartenv vid E4:an mot i Kista i norra Stockholm.

Enligt presstjänsten på Karolinska är skadorna livshotande för den ena mannen medan det är allvarligt men stabilt för den andra.

Polisen har gripit två män i 25-årsåldern som är anhållna och skäligen misstänkta för mord och mordförsök alternativt medhjälp till mord och mordförsök. De förnekar brott.

– De gör inga medgivanden. Vi håller på med förhör och letar vidare efter bilen. Vi jobbar efter att det finns ett samband mellan den avlidne mannen och de två skadade, säger Mona Johansson på Norrortspolisen till TT.

Vid 17-tiden var läget oförändrat för de båda knivskurna männen. En av de misstänkta männen är känd sedan tidigare av polisen, som ännu inte vet vad som ligger bakom knivdåden. Polisen har ännu inte kontrollerat om de skadade männen och den avlidna är kända sedan tidigare.

Under lördagen sökte polisen också i området runt Kistaavfarten efter eventuellt fler skadade.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela