Misstänkta mördare greps på sjukhus

Två män greps på lördagen vid Karolinska Universitetssjukhuset. De misstänks för att ha knivmördat en 23-årig man som dumpades vid sjukhuset tidigt på lördagsmorgonen.


Männen greps vid Karolinska Universitetssjukhuset där en manskropp dumpats dagen innan. Den avlidna mannen kördes till Karolinska av en privatperson i en svart Audi. Samma svarta Audi har också setts av vittnen vid E4-avfarten i Kista i norra Stockholm ungefär samtidigt som två knivskurna män hittades där, enligt Mona Johansson vid Norrortspolisen.

Privatpersonen försvann snabbt från platsen och polisen söker efter bilen. Ungefär samtidigt hittades de två knivskurna män intill avfartenv vid E4:an mot i Kista i norra Stockholm.

Enligt presstjänsten på Karolinska är skadorna livshotande för den ena mannen medan det är allvarligt men stabilt för den andra.

Polisen har gripit två män i 25-årsåldern som är anhållna och skäligen misstänkta för mord och mordförsök alternativt medhjälp till mord och mordförsök. De förnekar brott.

– De gör inga medgivanden. Vi håller på med förhör och letar vidare efter bilen. Vi jobbar efter att det finns ett samband mellan den avlidne mannen och de två skadade, säger Mona Johansson på Norrortspolisen till TT.

Vid 17-tiden var läget oförändrat för de båda knivskurna männen. En av de misstänkta männen är känd sedan tidigare av polisen, som ännu inte vet vad som ligger bakom knivdåden. Polisen har ännu inte kontrollerat om de skadade männen och den avlidna är kända sedan tidigare.

Under lördagen sökte polisen också i området runt Kistaavfarten efter eventuellt fler skadade.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.