Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Falskt erkännande i gängmord

Nyheter | 11/02/2009 07:42

"Det är osannolikt att han på den korta tiden hann hugga ner tre personer."

Det började med ett bråk tidigt på kvällen den 18 oktober förra året och fortsatte med vad åklagaren hävdar var ett planerat överfall där en man, 23-årige Romario, knivdödades och två av hans kamrater fick livshotande skador.

Under rättegångens första dag vägrade den huvudmisstänkte 18-åring som står åtalad för mordet på Romario och mordförsöken på hans två vänner att tala.

– Det enda jag har att säga är att jag stuckit tre personer och jag kommer inte att svara på fler frågor, säger 18-åringen.

Tystnaden kan tala för att 18-åringen tar på sig mer än vad han egentligen gjort sig skyldig till. En förklaring även hans advokat ser som en möjlighet.

Osannolikt

– Han var allvarligt skadad, blödde mycket, var nästan blind. Det är osannolikt att han på den korta tiden hann hugga ner tre personer, säger Johan Åkermark, 18-åringens advokat, till Stockholm City.

Förutom 18-åringen står även två andra män som medåtalade för mord, mordförsök och medhjälp till mord och mordförsök. Det är dessa som 18-åringen kan försöka skydda genom att ta på sig hela händelsen på egen hand.

Romario var en känd person i hemorten Husby och hans död har väckt stor förstämning i området.

Skrivet av: