Ville gripas - slängde brandbomb

Mannen slängde en brandbomb mot polishuset i Karlstad - lät sig gripas. (TT)


Mannen var besviken på samhället och ville ha hjälp. Han slängde en brandbomb mot polishuset i Karlstad, och lät sig gripas.

Vid åttatiden på måndagsmorgonen slängdes en flaska med brandfarlig vätska, en så kallad molotovcocktail, mot fasaden på den del av polishuset där häktet ligger. Flaskan hamnade på asfalten utanför. Lågor slog upp och svedde fasaden, men elden kunde snabbt släckas av räddningstjänsten.

Under tiden greps en 29-årig man helt odramatiskt på platsen av personal från häktet.

- Det var ett rop på hjälp. Han gjorde detta för att någon skulle ta tag i honom, och gripa honom. Mannen har sagt i förhör att han är besviken på samhället i stort, inte specifikt på polisen eller kriminalvården. Men polishuset var ett bra ställe för att bli gripen, säger Per Ström, informationschef på polisen i Värmland, till TT.

Ingen person skadades vid attentatet. 29-åringen har erkänt och anhållits, som misstänkt för mordbrand. Han har tidigare inte dömts för något tyngre brott.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bank nekade gravid provanställning

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.

IS uppges ha dödat syriska soldater

2 timmar sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

2 timmar sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.