Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ville gripas - slängde brandbomb

- 20/10/2008, 16:49 -

Mannen slängde en brandbomb mot polishuset i Karlstad - lät sig gripas. (TT)

Mannen var besviken på samhället och ville ha hjälp. Han slängde en brandbomb mot polishuset i Karlstad, och lät sig gripas.

Vid åttatiden på måndagsmorgonen slängdes en flaska med brandfarlig vätska, en så kallad molotovcocktail, mot fasaden på den del av polishuset där häktet ligger. Flaskan hamnade på asfalten utanför. Lågor slog upp och svedde fasaden, men elden kunde snabbt släckas av räddningstjänsten.

Under tiden greps en 29-årig man helt odramatiskt på platsen av personal från häktet.

- Det var ett rop på hjälp. Han gjorde detta för att någon skulle ta tag i honom, och gripa honom. Mannen har sagt i förhör att han är besviken på samhället i stort, inte specifikt på polisen eller kriminalvården. Men polishuset var ett bra ställe för att bli gripen, säger Per Ström, informationschef på polisen i Värmland, till TT.

Ingen person skadades vid attentatet. 29-åringen har erkänt och anhållits, som misstänkt för mordbrand. Han har tidigare inte dömts för något tyngre brott.

Skrivet av: