En omtyckt och hyllad restaurang går mot sitt slut och många uttrycker redan sin besvikelse och sorg.
Den har hyllats för sitt hållbara tänk och sina smakupplevelser, men trots framgångarna tvingas ägarna fatta ett tufft beslut.
Bakom restaurangen står ett engagerat par som lagt både hjärta och själ i verksamheten. Nu öppnar de upp sig varför de väljer att stänga.
Hyllad restaurang stänger igen
Den prisbelönta och populära restaurangen Vildvux i Skillebyholm stänger dörrarna efter sommaren, rent exakt, den 9 augusti, enligt Lokaltidningen Östergötland.
Ägaren förklarar att det är en utmaning att driva en restaurang på landsbygden året runt.
Restaurangen öppnade sommaren 2023 och blev snabbt uppskattad för sin hållbara inriktning och användning av lokala råvaror.
Under sommaren har det gått bra tack vare turister och olika evenemang, men resten av året har det varit tufft ekonomiskt.
"Vi är oerhört ledsna"
– De andra åtta månaderna är alldeles för svåra, säger ägaren till Lokaltidningen Östergötland.
Att bara ha öppet på sommartid är inget alternativ för paret, som driver verksamheten tillsammans. De behöver en inkomst resten av året som restaurangen har öppet, vilket inte fungerar för dem.
Beslutet att stänga känns tungt och beskrivs som tragiskt, enligt ägarna.
På deras Facebooksida skriver de i ett inlägg:
"Vi är oerhört ledsna över att meddela att Vildvux kommer att behöva stänga. Vi har varit så glada över att ha dem på Skillebyholm, för deras goda mat, deras intresse för platsen och andra människor och med ett öga för alla de småskaliga producenter som odlat de råvaror som Vildvux tillagat. Det är utmanande att driva restaurang på landsbygden som är öppen året runt. Vi kommer när hösten nalkas att titta på framtida möjligheter för Skillebyholms matverksanhet."
Med gäster i stor sorg.
"Så tråkigt. Har alltid varit mer än nöjd när vi ätit där. Proffsigt. Bästa kvalité på råvaror. Miljön helt outstanding"
"Nej vad tråkigt!"
"Tack för flera underbara upplevelser!"
"Nää så trist!! Det behövs fler som er"
"Ledsamt"
Ägarna är inte helt stängda för klivet in i restaurangbranschen igen – men det är inte på tapeten just nu.