Stämningsansökan mot Peczynski

Dominika Peczynski stäms i Stockholms tingsrätt på 100 000 kronor.


Det var i slutet av februari som Dominika Peczynski, vd på pr-byrån Mafioso och tidigare popstjärna, hamnade i blåsväder efter att ha skämtat med en ung kille som sökte praktik på hennes företag.

Enligt den 22-årige studenten på Medieskolan, ska Peczynski ha frågat om han var bög. När han svarade att han var heterosexuell replikerade hon med att säga att hon enbart anställer homosexuella män. Några dagar senare skrev 22-åringen ett brev till Mafioso:

"Jag hade förberett mig för en seriös intervju och den första frågan jag får är en irrelevant fråga som får mig att känna att mina chanser försvann direkt. Ett direkt slag under bältet. Vi alla vet att mina chanser försvann direkt på frågan ifall jag var gay eller inte och detta gör mig riktigt besviken. Hade verkligen inte förväntat en sådan form av diskriminering av er. Som att detta skulle göra mig till sämre person?"

Nu har mediestudenten bestämt sig för att gå vidare med fallet eftersom han fortfarande känner sig "diskriminerad och kränkt". En stämningsansökan har lämnats in till Stockholms tingsrätt och diskrimineringsombudsmannen, DO, kräver Peczynski på 100 000 kronor.

Dominika Peczynski verkar inte särskilt bekymrad när Nyheter24 når henne för en kommentar:

– Det är så uppenbart att den här killen bara är någon som vill ha uppmärksamhet.

Men du frågade om hans sexuella läggning under intervjun?

– Ja, jag sa att jag bara anställer bögar, men herregud, det var ju uppenbart att det bara var ett skämt, vi skrattade ju åt det tillsammans. Jag är inte den diskriminerande typen.

Har du pratat med honom efteråt?

– Jag ringde upp honom några veckor efter att han gått ut i media och sagt att han känt sig diskriminerad av mitt skämt. Och då säger han att han egentligen inte alls kände sig kränkt, men hade blivit sur för att jag inte bett honom om ursäkt.

Varför stämmer han dig om han egentligen inte alls känner sig kränkt?

– Det verkar tydligen som att det går att tjäna pengar på sådant här trams, och han har ju dessutom ingenting att förlora eftersom DO står för rättegångskostnaderna. Det är skandalöst.

Den 22-årige mediestudenten avfärdar anklagelserna om att han skulle stämma Peczynski för pengar.

– Det hon påstår det är struntprat, säger 22-åringen.

– Blir det några pengar kommer jag ge dem till välgörenhet. Anledningen till att jag stämmer henne är att jag vill markera att det inte är okej, avslutar mediestudenten för Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!