Allt fler byter teven mot mobilen

- 18/07/2009, 08:29 -

Det traditionella tevetittandet minskar stadigt.

Tevetittandet i landet har minskat sedan förra året. Generellt ses det mindre på teve i storstäderna och i regioner med en yngre befolkning som i exempelvis universitetsstäder som Uppsala.

I glesbygdsområden är SVT mer populärt än i storstäderna, visar mätningen.

I genomsnitt ser en stockholmare på SVT i 55 minuter medan en tevetittare från Norrbotten ser på SVT i knappt 70 minuter.

De som bor i Östergötland är de som ägnar mest tid åt att se på övriga tevekanaler, alltså TV3, TV4 och Kanal 5, skriver tidningen Journalisten.

Så - är den rörliga bilden på utdöende? Knappast. En kraftig ökning av tevetittandet i mobilen har nämligen skett det senaste året, skriver Dagens Media.

I ett pressmeddelande påpekar Emil Salonen, representant för Sveriges Annonsörers kommitté för mobilmarknadsföring, att den nya snabbare tekniken ligger till grund för utvecklingen:

– Det är kul att se att de satsningar som mobiloperatörer och mediebolag gjort för att få igång tv-tittandet i mobilen börjar ge resultat. Den viktigaste faktorn för denna snabba utveckling är nog ändå att det kommit så många mobiltelefoner med snabb uppkoppling och stora, ljusstarka skärmar som gör att det faktiskt blir intressant att titta på rörlig bild i en telefon.

Skrivet av: