Ung man allvarligt skadad efter bilsurfing

- 09/08/2009, 11:04 -

19-åringen stod på biltaket och försökte hålla sig kvar men föll handlöst med huvudet före i asfalten.

BENGTSFORS. I går skadades en 19-åring man allvarligt efter att fallit ner från taket på en minibuss. Mannen uppges ha ägnat sig åt så kallad bilsurfing vilket innebär att man står på taket under bilfärden. En livsfarlig lek eftersom det inte krävs några höga hastigheter för att åkturen ska sluta riktigt illa.

– Det var en tragisk olycka som visar hur extremt farligt det är att utföra så kallad car-sufing. Det är ju bara några veckor sedan som två ungdomar avled i Stockholmstrakterna efter att ha gjort samma sak, säger Göran Larsson, inre befäl hos polisen i Åmål till NWT .

19-åringen försökte förgäves hålla sig kvar på taket men föll med huvudet mot asfalten på Floraleden i centrala Bengtsfors. Han ådrog sig såväl skallfraktur som inre skador.

I minibussen satt en handfull ungdomar i 20-årsåldern. Chauffören misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik, samt grovt vållande till kroppsskada. Hans körkort omhändertogs på olycksplatsen.

– Föraren var nykter, men den skadade 19-åringen var berusad, säger Göran Larsson, inre befäl hos polisen i Åmål.

Det är fortfarande oklart hur pass allvarligt skadad 19-åringen är. Under lördagskvällen vårdades han på Uddevalla sjukhus akutmottagning.

I videoklippet nedan visas ett exempel på den livsfarliga leken:

Skrivet av: