Odell räddade poliser med bilbatteri

Polisbilen tvärstannade plötsligt och Mats Odell fick slita upp motorhuven.


Mats Odell, kommun- och finansmarknadsminister, flög ur polisbilen och slet upp motorhuven när polisbilen havererade. Han var tvungen att rycka in och ange var bilbatteriet satt när poliserna själva inte lyckades hitta det. Det hela utspelade sig under en poliseskort i Skåne när polisbilen, som var på väg till Åhus, fick ett fel under tjänsteresan.

Vad det var för fel finns det inga uppgifter om, men det är klart att Mats Odell (kd) var tvungen att ingripa för att visa var bilbatteriet låg någonstans. Polisen hade innan förgäves försökt att hitta det, skriver Politikerbloggens Hemligstämplat.

Odell skämdes inte i att demonstrera sitt bilintresse:

- Här är batteriet, förklarade han för de förvånade polismännen — och pekade.

Skrivet av:

Senaste nytt

NY Times: Larm om Hamasattack avfärdades

Stor kris på Viaplay: Så påverkar det dig som tittare

Ett bolag i kris, med brist på pengar, uppskjutna rapporter och stora utförsäljningar av rättigheter. Vad innebär egentligen Viaplays kris för kunderna? Lite vet vi men mycket är fortfarande oklart.

Polisen i Skellefteå rapporterar om brand

"Brand i personbil vid E4 Boviken, Skellefteå.", skriver polisen på sin hemsida.

Mindre tryck i bilhallarna

Antalet nyregistrerade bilar i november minskade med 2,7 procent jämfört med samma period 2022, utifrån ny statistik från Mobility Sweden. Hittills i år är uppgången 2,9 procent. Andelen laddbara bilar låg på 61,5 procent.

Rekordfå soltimmar i november

November har varit mörkare än vanligt i nästan hela landet. I Östersund kikade solen bara fram under nio timmar under hela månaden.

Mer fart inom svensk industri

1 timme sedan
Inköpschefsindex för industrin, en indikator för konjunkturläget, steg i november till 49 jämfört med 46,2 föregående månad. Det är den högsta nivån sedan september 2022.