Brand i hyreshus i Solna - en död

Elden uppstod på bottenvåningen. Det sex våningar höga huset rökfylldes snabbt.


På söndagsmorgonen uppstod en dramatisk brand i ett hyreshus i Solna. En kvinna omkom och 28 fick evakueras.

–Kvinnan är ännu inte identifierad men tros vara i 50-årsåldern, säger Janne Gyllstedt, vaktahavande befäl vid Stockholmspolisen till Nyheter24.

Strax före klockan 05 uppstod branden i en lägenhet på Klippgatan 3 i Solna i Stockholm. Brandkåren var snabbt på plats, men elden hade redan hunnit sprida sig uppåt i flerfamiljshuset.

När brandpersonal gick in i fastigheten hittades en person död i trapphuset. Fyra personer skadades lätt av rök, tre av de rökskadade har förts till sjukhus.

–Enligt våra uppgifter ska det inte vara någon större fara med någon av de skadade, säger Janne Gyllestedt.

Med hjälp av stegbilar räddades flera personer. Några tvingades klättra ut från sina lägenheter över taket för att undkomma röken.

–Jag vaknade av att en person skrek hysteriskt och när jag tittade ut rök det enormt från huset, säger en granne som bor mitt emot till DN.

Personal från tre brandstationer bekämpade elden som vid 06-tiden var under kontroll.

–Tekniker ska undersöka hur branden uppstod. Men det finns inget som tyder på att den var anlagd, säger Gyllestedt till Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fått ditt BankID kapat? Det ska du göra

Stol återkallas: "Sluta använda den"

Rowico AB som återkallar stolen Lotta på grund av risk för tippning bakåt. Stolen har sålts på flera stora möbelkedjor i Sverige.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Gällivare

"Trafikolycka norr om Hakkas.", skriver polisen på sin hemsida.

Allt om Cristiano Ronaldos barn: Namn, ålder och sonen Angel

Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo har i dag fem barn med olika kvinnor. Nyheter24 har tagit en titt på vad svenskarna undrar mest om fotbollsspelaren och hans familj.

Så överlåter du din hyreslägenhet till barnbarnet

Inför ålderns höst är det vanligt att man vill överlåta sitt hyreskontrakt till en anhörig, men hur gör man egentligen? Här är de viktigaste stegen att känna till.

Fått den här lappen på din bil? Nu varnar polisen

Bedragare har börjat använda sig av en ny metod för att komma över känslig information. Nu varnar polisen för tillvägagångssättet.