Tisdag 22 Jun
Stockholm

Karlskronas mopedgäng sprider skräck

Varje år anmäls hundratals mopedister för olovlig körning i Karlskrona kommun.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

KARLSKRONA KOMMUN. För nära två år sedan sköt en pappa ihjäl en medlem ur ett mopedgäng som mobbat och trakasserat hans familj. I dag härjar mopedisterna fortfarande fritt i hela Karlskronatrakten och skrämmer slag på invånarna.

– Vi gör allt vi kan. Men de skyr inga medel utan verkar mest vilja lura polisen, säger Ulf Fridvall, chef för trafikpolisen i länet till Sydöstran.

Varje år sker flera krockar mellan bilar och mopeder i kommunen. Men det är inte bara på gator och vägar som mopedisterna stör invånarna. Gängen står också för inbrott och vandalism, överfall och rån.

Polisen har prövat med att ta deras mopeder. De har också dragit in flera ungdomars körkortstillstånd. Men inget verkar hjälpa.

– Vi vet allt detta och vi plockar mopeder varje vecka. Men för varje som anmälts och dömts så kommer det nya, säger Fridvall till Sydöstran.

Rödebyborna vet vilka ungdomar det rör sig om. I skolan går runt 800 elever, men det är bara en liten klick som utmärker sig.

– En del som är ute och kör som galningar tillhör det ”gamla” gänget. De borde veta bättre efter allt som hänt. Det är bara en tidsfråga innan något händer. Antingen kör de på någon oskyldig, ett cyklande barn eller liknande, eller så skadar de sig själva, säger en anonym Rödebybo till Sydöstran.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela