Unga vill ha bättre sexundervisning

Tre av fyra är missnöjda med skolornas undervisning.


Enligt en undersökning som gjorts av Ungdomsbarometern är tre av fyra unga missnöjda med skolornas undervisning i sex och samlevnad.

Cirka 10 000 ungdomar i åldrarna 15-24 år deltog i studien.

Resultaten stämmer väl överens med den rapport som regeringens utredare Anders Milton gjort i samma ämne.

Milton föreslår att sex och samlevnad ska skrivas in i kursplanerna och att undervisningen ska fortgå under hela skoltiden. Dessutom måste lärarnas utbildning förbättras.

– Att tre av fyra inte är nöjda med skolans undervisning stämmer med den bild vi har efter att ha besökt många av landets skolor, säger Milton, enligt GP.

Han vill även att preventivmedel ska kosta max 200 kronor om året för personer under 25 år.

– Men det räcker inte att preventivmedel blir mer tillgängliga. Vi måste arbeta med attityder och värderingar och vi måste börja tidigt. Barn och ungdomar måste förstå att alla människor har ett lika värde och att de har ansvar i relationer med andra, tillägger han för GP.

Skrivet av:

Senaste nytt

Amorteringskravet: Så slår det mot bopriserna

Martin Melin ångrar uttalandet om guccikepsar – utesluter inte Östermalm

Liberalernas talesperson i polisfrågor Martin Melin har ångrat sitt mycket kritiserade uttalande om kriminella och guccikepsar. I en intervju med Dagens ETC säger han ”Varsågoda medborgare".

Ungerske talmannen signerade Natoansökan

Det ungerska parlamentets talman László Kövér har undertecknat Sveriges Natoansökan, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Norge: Helikoptervraket bärgat ur havet

Den havererade helikoptern utanför Bergen i Norge har bärgats ur havet, meddelar norska haverikommissionen. Vraket kommer nu att fraktas med fartyg till en norsk marinbas i Bergen.

Lyxiga prispotten: Så mycket pengar får vinnarna i Vasaloppet 2024

1 timme sedan
Vasaloppet 2024 äger rum den 3 mars och för de som lyckas ta sig upp på topp 15-placeringarna i tävlingen väntar lite skönt klirr i kassan – inte minst för de snabbaste åkarna förstås.

Personal hjälpte pojke att fly från HVB-hem

1 timme sedan
En pojke under 18 år fick hjälp att fly utomlands av personalen på det HVB-hem i Uppsala län där han bodde, rapporterar UNT. Företaget som driver hemmet har nu gjort en utredning och skickat in en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.