Unga säljer sex på nätet

En skrämmande trend bland landets ungdomar.


Enligt en rapport från socialstyrelsen säljer cirka 20 000 ungdomar sex på internet.

Dessutom tycker många ungdomar att det är helt okej att klä av sig naken framför en webbkamera mot betalning.

– När jag var aktiv på Playahead och sånt, så fick jag ofta liksom att man fick Playahead-dollar om man till exempel dansade i webcam eller strippade i webcam och sånt, säger en elev vid Södra Ängbyskolan i Stockholm till Ekot.

Enligt studien har varannan flicka fått ovälkomna sexförslag under det senaste året – och tre procent av ungdomarna gick med på något av förslagen.

Det är fortfarande fler pojkar än flickor som säljer sex och 43 procent av ungdomarna tyckte att det var okej med sex mot betalning så länge båda var med på det.

– Både de unga som säljer sex, och de som kan tänka sig att sälja sex, mår sämre än ungdomsgruppen i övrigt. De har i större utsträckning problem med relationen i sin familj och visar många andra tecken på att må dåligt, säger Inger Ashing, enhetschef på Ungdomsstyrelsen, till Ekot.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

Explosion i Trelleborg

Någon form av explosion har skett vid en lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg, vilket Sydsvenskan var först att rapportera om.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

1 timme sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

1 timme sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

2 timmar sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

igår 23:12
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.