Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dynamitfynd satte skräck i personalen

Nyheter | 05/09/2009 15:58

Svettande dynamitstavar placerade vid återvinningscentral i Nynäshamn.

NYNÄSHAMN. Personalen på återvinningscentralen Sunnerby i Sorunda i Nynäshamns kommun larmade polisen när de hittat svettande dynamitstavar på arbetsplatsen.

– Svettande dynamitstavar. Det är inte bra - de ska vara torra, säger Björn Engström, presstalesman vid polisen i Stockholms län, till Dagens Nyheter.

Klockan 13.30 var bombtekniker på väg ned till Nynäshamn för att undersöka fyndet. Då hade platsen runt dynamiten spärrats av, och när teknikerna var på plats stängdes hela återvinningscentralen.

När poliserna upptäckte att personalen flyttat dynamiten från fyndplatsen till kontoret blev de väldigt förvånade. Och Björn Engström menar att det var felaktigt agerat.

– Dynamiten är känslig för beröring när den är fuktig, men bombteknikerna har flyttat den till en bombvagn och tagit den därifrån nu, säger Engström till Dagens Nyheter.

Skrivet av: