Dynamitfynd satte skräck i personalen

Svettande dynamitstavar placerade vid återvinningscentral i Nynäshamn.


NYNÄSHAMN. Personalen på återvinningscentralen Sunnerby i Sorunda i Nynäshamns kommun larmade polisen när de hittat svettande dynamitstavar på arbetsplatsen.

– Svettande dynamitstavar. Det är inte bra - de ska vara torra, säger Björn Engström, presstalesman vid polisen i Stockholms län, till Dagens Nyheter.

Klockan 13.30 var bombtekniker på väg ned till Nynäshamn för att undersöka fyndet. Då hade platsen runt dynamiten spärrats av, och när teknikerna var på plats stängdes hela återvinningscentralen.

När poliserna upptäckte att personalen flyttat dynamiten från fyndplatsen till kontoret blev de väldigt förvånade. Och Björn Engström menar att det var felaktigt agerat.

– Dynamiten är känslig för beröring när den är fuktig, men bombteknikerna har flyttat den till en bombvagn och tagit den därifrån nu, säger Engström till Dagens Nyheter.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

1 timme sedan
Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,10 procentenheter. Därmed hamnar den så kallade listräntan på 4,92 procent.

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

1 timme sedan
Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

1 timme sedan
Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

1 timme sedan
En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.