Vd stängs av efter sexskandal

Getupdated stänger av vd till dotterbolag i Kalmar.


Getupdated stänger av en vd för ett dotterbolag i Kalmar. Han är anhållen för bland annat sexuellt ofredande av en anställd.

Vd:n som också är grundare av bolaget har enligt Getupdated gjort sig skyldig till olämpligt och/eller olagligt beteende.

– Vi ser mycket allvarligt på dessa händelser och följer noga den rättsliga processen. Nu koncentrerar vi oss på att stötta de personer som har drabbats, och ser till att bolaget får arbetsro, säger Getupdateds tillförordnade vd Håkan Juserius i ett pressmeddelande.

Den avstängde vd:n ersätts tillfälligt av bolagets sälj- och marknadschef.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Anna Breman, vice riksbankschef och därmed framstående medlem av Riksbankens ledning, har nyligen blivit föremål för uppmärksamhet angående hennes personliga lånevillkor. Dokument till Riksdagen avslöjar detaljer om hennes bundna lån och räntor.

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

I dagarna lade Elin, 28, ut en inlägg i en tjejgrupp på Facebook och berättade att hon inte fick teckna Icas försäkring, på grund av sin vikt. Beslutet chockerade flera och bland kommentarerna rasade folk.

USA och Kinas försvarsministrar i samtal

USA:s försvarsminister Lloyd Austin har talat med sin kinesiske motsvarighet Dong Jun i de första betydande samtalen mellan stormakternas försvarsministrar på nära ett och ett halvt år.