Sexförnedrare går fria

Drog i 17-årings pung och trampade honom i underlivet.


LUND. De fem killarna var på Hemgården i Lund i november förra året och spelade pingis. Plötsligt fick fyra av dem för sig att "skoja" med en 17-åring och drog ned hans byxor.

Samtidigt som han hölls fast drog man i hans pung och trampade honom i underlivet. Allt fångades av en mobilkamera – som spreds snabbt på offrets skola.

Även om filmen visades för tingsrätten anser man inte att handlingarna är "av allvarligare karaktär än att de skulle kunna omfattas av ett samtycke" från 17-åringen. Tingsrätten menar därför att händelsen inte kan klassas som ett brott. ¨

"Även om det för en utomstående kan framstå som främmande att en person frivilligt skulle vilja gå med på de handlingar som framgår av filmen kan det inte uteslutas", skriver tingsrätten i beslutet, enligt Skånskan.

Samtliga killar frias från misstankarna om misshandel och sexuellt ofredande.

Skrivet av:

Senaste nytt

Pappa sköts ihjäl i felskjutning – två döms

Nya Rysslandssanktioner klubbade

EU-länderna har nu formellt godkänt sitt 13:e sanktionspaket med anledning av Rysslands krig i Ukraina.

Efter mordet i Christiania – fem åtalas

Fem gängkriminella i åldrarna 18-28 år åtalas för att ha planlagt och utfört ett mord i fristaden Christiania i Köpenhamn, uppger Köpenhamnspolisen.

Kriminolog: Gängens fixare lättare att komma åt

En nyckel i kampen mot gängen är att komma åt de 680 möjliggörare och specialister som polisen presenterade i sin kartläggning, enligt kriminologen Manne Gerell. Kommer man åt dem blir det svårare för kriminella att tjäna pengar som de sedan omsätter till makt, säger han.

Här är Coca-Colas nya smak – då kommer den finnas i butik

En ny smak på Coca-Cola landar i svenska butiker från och med vecka 16. Nyfiken på hur Coca-Cola K-Wave Zero Sugar kommer smaka? Då ska du läsa vidare.

Amazon återbetalar gästarbetare i Saudiarabien

Den amerikanska näthandelsjätten Amazon betalar tillbaka 1,9 miljoner dollar, motsvarande 19,6 miljoner kronor, till över 700 arbetare i Saudiarabien i ersättning för bland annat olagliga rekryteringsavgifter.