Pussmannen fick fängelse

Den 37-årige så kallade pussmannen fälldes av Lunds tingsrätt i dag.


Den 37-årige så kallade pussmannen fälldes på alla åtalspunkter av Lunds tingsrätt på tisdagen. Domen blev två månaders fängelse.

Mannen stod åtalad för 16 fall av sexuellt ofredande mot unga kvinnor i Lund och Malmö i två omgångar under fjolåret och i år.

Han kunde gripas sedan Lunds universitets säkerhetsavdelning kartlagt hans rörelser. Mannen var gäststudent vid medicinska fakulteten.

När domen avkunnades sade t f rådman Lena Peterson att tingsrätten såg särskilt allvarligt på det sista fallet av ofredande, skriver Skånska Dagbladet. Då drog mannen med sig en 26-årig student in i ett mörkt utrymme och tog på henne under tröjan och kysste henne innan hon lyckades ta sig loss.

Mannen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning som visar att han har vissa begåvningsbrister, men att han inte lider av någon allvarlig psykisk störning. Åklagaren krävde fängelsestraff och utvisning i fem år.

Men 37-åringen, som skyllt sitt beteende på kulturkrockar, kunde lämna tingsrätten som en fri man eftersom han redan avtjänat två månader i häkte.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.

Polisen rapporterar om misshandel, Västerås

1 timme sedan
"Tonårspojke slagen i ansiktet utanför skola.", skriver polisen på sin hemsida.