Onsdag 10 Aug
Stockholm

Pussmannen fick fängelse

Den 37-årige så kallade pussmannen fälldes av Lunds tingsrätt i dag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 37-årige så kallade pussmannen fälldes på alla åtalspunkter av Lunds tingsrätt på tisdagen. Domen blev två månaders fängelse.

Mannen stod åtalad för 16 fall av sexuellt ofredande mot unga kvinnor i Lund och Malmö i två omgångar under fjolåret och i år.

Han kunde gripas sedan Lunds universitets säkerhetsavdelning kartlagt hans rörelser. Mannen var gäststudent vid medicinska fakulteten.

När domen avkunnades sade t f rådman Lena Peterson att tingsrätten såg särskilt allvarligt på det sista fallet av ofredande, skriver Skånska Dagbladet. Då drog mannen med sig en 26-årig student in i ett mörkt utrymme och tog på henne under tröjan och kysste henne innan hon lyckades ta sig loss.

Mannen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning som visar att han har vissa begåvningsbrister, men att han inte lider av någon allvarlig psykisk störning. Åklagaren krävde fängelsestraff och utvisning i fem år.

Men 37-åringen, som skyllt sitt beteende på kulturkrockar, kunde lämna tingsrätten som en fri man eftersom han redan avtjänat två månader i häkte.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.