Mats Alm: "Linda är död"

Vittnena till gårdagens chockerande vändning i fallet med Linda Chen, talar nu ut.


Det var stockholmaren Lars Gauffin som blev den som ringde polisen under gårdagens dramatiska vändning i fallet med försvunna Linda Chen. Falubon som varit försvunnen sedan början av augusti.

Vid fyratiden på eftermiddagen kom en halvnaken man springande, brännskadad och skrikandes nerför gårdsplanen. Det var sambon Mats Alm.

– Han ropade "Ring efter polisen, ring efter polisen". Sen sa han "Jag är Mats. Jag vaknade vid en eld bredvid Linda", säger Lars Gauffin enligt Aftonbladet.

Försvann mystiskt

Vad Lars Gauffin först trodde var en bilolycka var ett av Sveriges mest uppmärksammade polisfall just nu. Det var i veckan som sambon till försvunna Linda Chen, Mats Alm, inte dök upp till ett polisförhör. Man valde då att efterlysa honom nationellt och i går hittades han alltså medtagen och chockad vid riksväg 80 utanför Rättvik.

– Jag frågade "Är hon död?" För jag tänkte att om hon lever så är det bråttom. "Nej, hon är död" sa han, berättar vittnet Lars Gauffin enligt Aftonbladet.

Efter cirka 25 minuter anlände polis och Mats Alm anhölls kort därefter. Bara en timme efter det uppgavs polishundar ha spårat upp en livlös människokropp i skogen. Dock har det ännu inte bekräftats vara Linda Chens kropp.

– Kroppen hittades i terrängen där Mats Alm rört sig. Vi har underättat anhöriga om det som inträffat, säger man på dalapolisen enligt Aftonbladet.

Skärpt misstanke

I går kväll valde åklagaren att skärpa brottsrubriceringen och Mats Alm som fortfarande befinner sig på sjukhus, är nu skäligen misstänkt för mord alternativt människorov. Familjen tror dock att sonen Mats är oskyldig.

– Vi litar fortfarande på vår son och vi tror fortfarande att det här är ett djävulskap som han har drabbats av, säger han till Aftonbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!