Experten: Statistiken talar mot Mats Alm

Gärningsmannaexperten Ulf Åsgård: Teveframträdandet talar inte till Mats Alms fördel i Linda Chen-fallet.


Mats Alm tittade in i Efterlysts tevekamera och berättade för hela svenska folket om sin förtvivlan. Hans fästmö, Linda Chen, var spårlöst försvunnen.

Mats Alm uppmanade polisen att göra allt i sin makt för att återföra henne till honom. Han kramade om och tröstade Chens mamma.

Mats Alm satte till och med upp handskrivna efterlysningar tillsammans med Lindas bror Chris Chen.

Nu efter att ha hittats, halvnaken brännskadad och skrikandes i en skogsdunge i Norra Bertilsbo, 2, 5 mil norr om Falun, är han anhållen. Misstänkt för mordet på sin sambo Linda Chen. Sambon som han så enträget vädjat till polisen om att hitta.

"Allting talar emot honom"

Ulf Åsgård, läkare och expert på gärningsmannaprofiler, har följt fallet med stort intresse. Enligt Åsgård har Alms handlingar från första början talat emot honom.

–1. Det är ingenting konstigt med att polisen fattar misstankar mot en anhörig. 2. Linda Chens kreditkort och mobiltelefon fanns kvar i hemmet. 3. Att han gått ut i teve och sökt efter sin sambo talar emot honom, säger Ulf Åsgård till Nyheter24.

Enligt Åsgård är det mycket ovanligt att en komplett oskyldig anhörig ställer upp i teve och meddelar hela svenska folket om sin sorg.

–Är man helt oskyldig och en nära anhörig är försvunnen och kanske mördad så orkar man helt enkelt inte med det.

"Jag är övertygad om att han är oskyldig"

Men Mats Alm håller fast vid sin historia och menar att han "vaknade upp bredvid Linda i skogen". Han får medhåll från sin familj.

–Jag är helt övertygad om att han är oskyldig, säger en nära anhörig.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glatt på Asienbörserna

Stopp för fler hotell i Amsterdam

1 timme sedan
Den som vill bygga nya hotell gör bäst i att söka sig någon annanstans än till Amsterdam.

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

2 timmar sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

2 timmar sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

3 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

3 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.